Vipers klare for semifinale – Norsk Topphåndball

Vipers klare for semifinale

Etter det bitre tapet for Györ kom heldigvis muligheten for revansje fort. Allerede i kveld hadde Vipers-jentene tatt turen til Skien for å møte Gjerpen i den andre kvartfinalekampen i sluttspillet. Seieren i Aquarama forrige uke tilsa at en ny Vipers-seier i kveld ville sikre avansementet til semifinalen.

Og det var tydelig fra første sekund at de rosa ikke hadde noen planer om å la dette gå til en tredje kamp. Faktisk skulle det ta over syv minutter før vertene klarte å overliste Katrine Lunde og sette ballen i nettet. Da hadde de rosa allerede levert fem scoringer, og Sunniva Amalie Næs Andersen var tydelig i topp spillehumør mot gamle lagvenninner.

For venstrekanten herjet fra første sekund, og på det snaue kvarteret hun fikk på banen i den første omgangen sendte hun i vei fem skudd og fikk uttelling på alle sammen. Oceane Sercien-Ugolin virket også i storform, og det var den franske landslagsspilleren som la på til 2-8 etter drøye 12 minutters spill.

Herfra og ut tok de rosa foten litt av gasspedalen og hjemmelaget fikk summet seg litt. Anført av en god Mia Stensland i målet, som noterte seg for seks redninger før pause, og en Oda Olsen i skuddhumør klarte de røde å redusere forspranget til kun tre mål ved et par anledninger.

I sluttminuttene av omgangen trykket jentene fra Kristiansand til litt hardere, og da pausesignalet gikk i Skienshallen var ledelsen på fire mål. 11-15 var et resultat som gjenspeilet førsteomgangen ganske bra. Gjestene startet og avsluttet omgangen klart best, mens Skienslaget hadde en god periode midtveis i omgangen.

Tuva Ulsaker Høve og de andre Vipers-jentene gjorde kort prosess med Gjerpen i kveldens kvartfinalekamp.

Den andre omgangen begynte omtrent nøyaktig slik den første gjorde. Riktignok fikk Annika Skrettingland æren av å sette inn omgangens første scoring, men etter det var det de rosa som sto for de neste fire scoringer. Hjemmelagets neste scoring kom 7:40 ut i omgangen, og etter den scoringer var stillingen 13-18.

Og etter dette sa de rosa takk og farvel til et tappert hjemmelag. For nå begynte en ny periode der de rødkledde ikke klarte å overliste Katrine Lunde, mens nesten alt gikk inn i motsatt ende. Noen vakre finter fra Anna Vyakhireva, og et par nydelige kontringsballer fra Katrine Lunde, gjorde at ledelsen økte og økte.

Da Gjerpens trener ba om en ny timeout etter snaue 15 minutters spill hadde ledelsen økt til 10 mål. 13-23 etter 11-15 ved halvtid vitner om hvor gode Vipers Kristiansand var i den første halvdelen av omgangen.

Og nå byttet bare lagene på å score. De rosas ledelse på rundt 10 mål holdt seg noenlunde stabil lenge. Men mot slutten av kampen røynet det på igjen for vertene. Én scoring hver fra Silje Waade og Kjerstin Boge Solaas gjorde at ledelsen hadde økt til tolv med fire og et halvt minutt igjen.

Til slutt var det aldri noen tvil hvem som skulle vinne kveldens kamp, og Vipers Kristiansand sikret seg en plass i semifinalen i sluttspillet med 19-33 seieren over Gjerpen. Motstander der er ikke klart enda, men så fort det er mulig vil vi åpne billettsalget til den første semifinalekampen som spilles 8. mai i Aquarama.