Foto: Stian Bye Høgsveen

– Vi må levere opp mot limit alle sammen

Storhamar har innledet 2023 med fire seire på fem kamper i serie og Champions League. Søndag klokken 16.00 kommer Team Esbjerg til en fullsatt Boligpartner Arena.

– Hvordan er inngangen på den kampen, Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen?

 – Den er ganske enkel. Vi møter et meget godt håndballag. Der vi må levere opp mot limit alle sammen for å henge med.

– Hva er du mest fornøyd med de siste kampene?

– Faktisk veldig mye. Jeg synes vi begynner å se strammere ut i alle faser. Lojaliteten til gameplan blir fulgt lengre og bedre. Vi viser en mye bedre attuide og mer tro på hva vi kan få til sammen. I tillegg er det flere spillere som får fram sin råskap i sine individuelle ferdigheter.

Les også: Nora Mørk før søndagens kamp: – Storhamar har hengt godt med mot de beste

– Hva kreves for å levere en god prestasjon mot Esbjerg?

– Litt flaks og ikke minst tro på hva vi holder på med. Det kan også være en fordel å ha alle de mest sentrale spillerne tilgjengelig til kamp. Vi får høre opptil flere ganger før kamper mot de beste lagene, Györ, Esbjerg og Vipers for å nevne noen, at «dere må legge bort respekten for disse spillerne og lagene». Jeg tror heller at respekten for de beste spillerne alltid kommer til å være der. Når jeg sitter og ser på Henny Reistad scorer 15 mål mot Rapid Bucuresti, er det naturlig å bli imponert. Som motspiller får du selvfølgelig respekt. Det er jo logisk. De beste er best over tid. Skal vi komme nærmere, må vi ha fokus på oss selv – og på hva og hvordan vi skal lykkes. Har sagt opptil flere ganger vi må være klar over at vi er ganske gode selv, og at vi må tørre å være gode. Vi har veldig gode forutsetninger nå til å gjøre en meget god kamp søndag. Ja, det kan hende at Esbjerg er på sitt toppnivå, og da blir det vanskelig å ta poeng. Er de litt under, og vi litt over normal prestasjon, så trenger enn ikke å være rakettforsker til å forstå at muligheten er der, sier Kenneth Gabrielsen.

Anniken Obaidli (26) er en av flere Storhamar-spillere som er i form om dagen. Borte mot Kastamonu banket Anniken inn 13 scoringer – og fulgte opp med seks nye mot Byåsen onsdag.

I STØTET: Anniken Obaidli sprudler på banen for tiden.

– Anniken har først og fremst et vanvittig potensial. Hun har vært flink stort sett hele tiden. Scorer mål, setter opp spillet og er energisk. Hun har tatt store steg i forsvar. Hun jobber hardt for det hver dag. Hvis hun klarer å ta neste steg fremover, så blir det en topp internasjonal spiller vi har gleden av å bygge på videre inn i sesongen 23/24, sier Gabrielsen.

Les også: Søndag blir det smekkfullt: – Det er slike kamper vi lever for

Storhamar-spiller Ane Cecilie Høgseth (22) synes Esbjerg har vært gode denne sesongen.

– Jeg synes Esbjerg har gjort det bra. De tapte nylig mot Metz, og det var litt overraskende. Jeg tenkte de skulle ta Metz hjemme, sier Ane Cecilie Høgseth.

Det er mange norske spillere på Esbjerg, og de kjenner godt til Storhamars spillestil. Høgseth sier Storhamar-spillerne selvsagt også har kikket mye på Esbjerg.

SPENT: Ane Cecilie Høgseth ser frem til søndagens kamp.

– De følger med, akkurat sånn som vi må følge med på dem. Så det kan på en måte slå begge veier. Jeg har sett mye på Esbjerg. Jeg vet hva de spiller på, og de har store ferdigheter hos mange spillere. Jeg synes det er ekstremt morsomt å spille mot så gode. Dette er verdensstjerner. Man må hele tiden være på topp for å henge med. Det stiller høye krav til oss, og det er den beste treningen vi kan få for å utvikle oss videre, sier Ane Cecilie Høgseth.

Hun mener det ikke er rom for et eneste hvileskjær hjemme mot det danske topplaget søndag.

– Det kreves at vi følger med hele tiden. Vi vet hva Nora kan få til på egenhånd, og hun er flink til å spille de andre gode. Henny har gode skudd og finter, og er i tillegg flink til å spille opp kanter og linje. Nora og Henny takler alt fremover på banen, sier Høgseth.

P.S: Det er noen få billetter igjen til søndagens kamp. Her kan du kjøpe billett.