Søndag blir det smekkfullt: – Det er sånne kamper vi lever for – Norsk Topphåndball

Søndag blir det smekkfullt: – Det er sånne kamper vi lever for

Guro Nestaker (24) og de andre Storhamar-spillerne ser frem til å spille i en fullstappet Boligpartner Arena søndag.

– Denne kampen er populær, det har rent ut billetter. Nå er det under 50 billetter igjen, sier daglig leder i Storhamar Håndball Elite, Kamilla Sundmoen fredag formiddag.

Søndag kl. 16.00 Storhamar – Team Esbjerg her kan du kjøpe billett

– Danske lag er alltid populære å se, og Esbjerg har mange både norske og danske landslagsspillere. I tillegg er jeg sikker på at folk kommer for å se Storhamar. Vi har vist et godt nivå i flere kamper mot veldig gode lag i det siste. Folk ser laget er på gang, sier Sundmoen.

Guro Nestaker ser frem til søndagens hjemmekamp i Champions League.

– Man kjenner mange av de og har spilt mot dem ganske ofte. Det er kjente spillere som vi har sett ofte, og som mange av oss kjenner veldig godt. Man har litt lyst til å slå fra seg, sier Guro Nestaker, som mener Storhamar har tatt store steg i sin første sesong i Champions League.

Les også: Nora Mørk: – Storhamar har hengt godt med mot de beste lagene

– Det har gått bedre og bedre, og vi får mer og mer erfaring. Det mener jeg vises også, vi kollapser ikke, og vi har ikke lenger så stor respekt for de lagene som vi kanskje hadde i starten. Nå kjenner vi at vi kan prestere veldig bra mot veldig gode lag, og at vi stoler mer på det, sier Nestaker.

TRØKK: Det blir noen tøffe dueller i Champions League. Her er Anniken Obaidli og Guro Nestaker i farta mot Györ.

– Kan du si litt hvordan det er å møte et så bra lag som Team Esbjerg?

– Vi møter tøffe duellspillere, så det blir tøft. Som for eksempel mot Nora Mørk og Henny Reistad – i tillegg er Kristine Breistøl er en veldig god skytter. Samtidig har de en veldig god linje, så det blir en veldig tøff kamp. Så vi må virkelig gi alt vi kan for å ha en sjanse. Men det er sånne kamper vi lever for. Det er alltid veldig gøy å spille mot de beste, sier Nestaker.

Storhamars tyske bakspiller Mia Zschocke møtte Team Esbjerg to ganger forrige sesong da hun spilte for Borussia Dortmund. Også Tina Abdulla spilte for den tyske klubben forrige sesong.

– Den første kampen var ganske jevn, men i bortekampen tapte vi en del, sier Mia.

Dortmund tapte 29-32 hjemme, og i Danmark vant Team Esbjerg 34-24.

– Hva mener du blir viktig søndag?

– Vi må være tålmodige. I angrep, for eksempel, må vi ikke skyte etter ti sekunder og miste ballen. Vi må bruke tid og spille oss til gode sjanser. Vi må holde oss til planen, sier Zschocke.