Veddemålet er avgjort – Follo HK Damer får maskottene de drømte om – Norsk Topphåndball
Tungvekterne fra Østlandets Blad, Knut Stenseth og Magnus Gulliksen, jubler med publikum etter kampen mellom Follo HK og Fyllingen. Foto: Tor Solstad/Follo Media

Veddemålet er avgjort – Follo HK Damer får maskottene de drømte om

Tidligere har vi skrevet om de to storkjefta Østlandets Blad-journalistene, Knut Stenseth og Magnus Gulliksen, som inngikk ett hårete veddemål med herrelaget til Follo HK. Nå er det klart hvem som vant det veddemålet.

Veddemålet var enkelt, Stenseth og Gulliksen har i sin podcast, Tungvekterne, ment at Follo HK og Follo HK Damer gjør en for dårlig jobb med å markedsføre sine hjemmekamper, og de to storkjefta gutta har sågar ymtet frempå at de skulle klare å fylle den hallen selv. Herrelaget til Follo HK ga derfor Stenseth og Gulliksen en utfordring.

-Skaff minst 750 tilskuere til hjemmekampen mot Fyllingen, den 19. november.

Om utfordringen var klar og tydelig må det samme kunne sies om straffen for å ikke klare oppgaven. Det var Follo HK’s danske keeperkjempe, Viktor Warrer, som presenterte det hele for tungvekterne, Stenseth og Gulliksen

-Dersom dere ikke klarer det må dere være maskotter for Follo HK Damer i en REMA 1000-ligakamp, men om dere klarer det skal alle vi gutta på Follo HK gjøre maskottjobben.

Tungvekterne kan puste lettet ut

For å gjøre en lang historie kort. Stenseth og Gulliksen kan puste lettet ut. Det kom 869 tilskuere på kampen mellom Follo HK og Fyllingen i Stil Arena.

Norges største lagbilde? Cirka 500 av tilskuerne fikk supportertrøyer fra REMA 1000, og de stilte alle opp på et gigantisk lagbilde, sammen spillere og maskotter, etter at kampen mot Fyllingen var slutt. Foto: Knut Stenseth / Østlandets Blad.

-Det var enkelt smiler Knut Stenseth, den mest sleivkjefta av de to ØB-journalistene, før han legger til.

-Det skulle ikke så mye til. Vi klarte å få Magnus Jøndal til å gjøre et comeback. I tillegg skaffet vi 500 supportertrøyer fra REMA 1000, og inviterte alle med supportertrøyer til å være med på det vi tror er norges største lagbilde.

Det i tillegg til et par redaksjonelle saker i Østlandets Blad, bra innsats i sosiale medier og en prat med nøkkelpersoner hos nabo- og samarbeidsklubber var det som skulle til. Målet om 750 tilskuere ble slått, med solid margin, og nå må gutta på 1. divisjonlaget til Follo være maskotter for damene i REMA 1000-ligaen. Det betyr innløp, hånd i hånd, med favorittspilleren sin, lagbilde sammen med jentene etter kampen og plass på maskotfeltet på tribunen, helt nede ved sidelinja. Det er klart gutta gleder seg. Eller rettere sagt, noen av gutta gleder seg.

-Noen har nok nevnt at det blir litt flaut

-Jeg gleder meg. Det blir show og en fin greie folk vil huske lenge, og det er selvfølgelig helt på sin plass når vi har utfordret Tungvekterne og de klarer oppgaven, sier keeper Viktor Warrer.

Men om Viktor gleder seg betyr ikke det at alle lagkameratene hans er like entusiastiske.

-Nei, det er nok noen som ikke akkurat gleder seg. De synes nok det blir litt flaut, og det har vel vært nevnt fra flere at det er mye annet de heller vil gjøre, gliser Warrer.

Follo HK-målvakt innrømmer nederlaget, i prat med Magnus Gulliksen, etter kampen, og han påstår at han gleder seg til å være maskot for Follo HK Damer. Foto: Tor Solstad / Follo Media.

En del av den viktige maskotjobben er å løpe inn i hallen, hånd i hånd, med favorittspilleren sin. Er det noen av spillerne på damelaget det blir rift om å få løpe inn sammen med?

-Ja det er det, og det har blitt litt snakk om det i garderoben allerede. Men jeg tror ikke det er smart å nevne noen navn, ler Viktor rutinert, han var ikke engang i nærheten av å bryte kodeksen om at det som skjer i garderoben, blir i garderoben.

Men han har kanskje selv sett seg ut en favoritt å løpe inn sammen med?

-Jeg har en avtale med Louise (Engstrøm, dansk linjespiller på Follo HK Damer. red. komm) om å løpe inn sammen med henne, smiler keeperkjempen lurt.

Skribenten hørte umiddelbart på stemmen hans at et oppfølgingsspørsmål ville vært på sin plass, men han lot det ligge.

Uansett, Follo HK Damer får de maskottene de ønsket seg i en av de første hjemmekampene på nyåret.

-Jeg håper Tungvekterne klarer å skaffe 750 tilskuere. Det hadde vært så morsomt å få de gutta med oss som maskotter, sa Follo HK Damers bakspiller, Mirela Gjikokaj, før 869 publikummere ankom Stil Arena, søndag kveld.