Utleira har slått to opprykkskandidater:  – De fleste reagerte med sjokk – Norsk Topphåndball
Foto: Lars. R. Skaug - FotoLars

Utleira har slått to opprykkskandidater:  – De fleste reagerte med sjokk

Etter en trå start poengmessig er Utleira i siget.  På de fem siste kampene har det nyopprykkede laget vunnet 4 av kampene.  Opprykkskandidatene Flint og Volda har fått merke forsvarsstyrken til trønderne og Utleira vant begge oppgjørene 25-22.  Det har brakt laget opp på fjerdeplass i 1. divisjon.

– Jeg vet ikke helt om det var så mange som hadde tro på seier før kampene mot Flint og Volda, egentlig ikke så mange av oss heller, humrer Emma Eidem Olsen (23).  – Vi ønsket å vise at vi har noe å stille opp med.  Jeg tror de fleste reagerte med sjokk at det faktisk gikk.  Ikke at vi var sjokkerte over at vi spilte bra, men at det gikk bra og det i begge kampene.  Det var god stemning i bussen på vei hjem fra Volda på søndag, smiler playmakeren. 

Foto: Lars. R. Skaug – FotoLars


Det har virkelig løsnet for Emma Eidem Olsen og lagvenninnene de siste ukene.  Men starten på sesongen ga ikke like stor uttelling med tre ettmålstap på rad.  Først i NM-kamp mot Trondheim Topphåndball og deretter mot Junkeren og Ålgård i serien. 

– Vi underpresterte mot Trondheim Topphåndball og var ikke fornøyde med egen prestasjon, forteller playmakeren.  – Vi visste at vi kunne veldig mye bedre, legger hun til. 

– I de første seriekampene fikk vi en nervøs start, kan man si.  Men ga prov på at vi har noe i 1. divisjon å gjøre når vi taper med kun et mål både mot Junkeren og Ålgård.  Vi var ikke bekymret etter de to kampene, det var mer det at vi følte vi fikk vist at vi kan stille opp med noe.  Vi gikk inn til neste kamp med ganske god selvtillit og det har slått godt ut i den siste perioden. 

Foto: Lars. R. Skaug – FotoLars


Emma er lagets toppscorer så langt, hun er playmaker og styrer mye av spillet i sin sjette sesong i klubben.  Barndomsklubben er Hommelvik og hun spilte for Stjørdal Håndballklubb før hun meldte overgang til Utleira.

– Vi har et godt miljø og er en sammenspleiset gjeng som jobber godt for hverandre.  Miljøet har vært godt i alle sesongene jeg har vært i klubben.  Det er byttet ut spillere, men vi har klart å opprettholde de samme gode relasjonene i laget hele veien.  Det gjør at jeg trives veldig godt, sier hun fornøyd.

Hva er din rolle i årets mannskap?

– Jeg har vært i Utleira en stund og er nå en av de mer rutinerte.  Jeg backer opp lagvenninnene og er med i et kapteinsteam på tre.  Der samarbeider vi bra for å opprettholde den gode kommunikasjonen i spillergruppa og har indre justis så vi ikke begynner å skli ut.  Jeg har vært med i gamet en stund og på banen ønsker jeg å bidra med rutine og det å holde hodet kaldt. 

Foto: Lars. R. Skaug – FotoLars


Etter sju serierunder ligger Utleira på fjerdeplass.  Seiersresepten er å ha et godt forsvar og en god målvakt i Hannah Giskeødegård Tornes bakerst.  Det er selve fundamentet og med få baklengs er det også større mulighet for å ta seieren.  Utleira hadde kun 22 innslupne mål mot Flint og Volda. 

– Vi er et forsvars- og målvaktslag. Vi har klare regler for hvordan vi skal spille forsvar og har et godt samarbeid og god kommunikasjon.  Jeg synes vi har turt å slippe oss løs også i forsvar med det å få inn taklinger og presse motstanderen til ting som de er dårlige på. Forsvaret er noe vi alltid har vært bra på og vi traff ekstra godt både mot Flint og Volda, forklarer hun. 

– Og så er det litt det at vi i de siste kampene har vært underdogs og det har ikke vært forventet at vi skal slå noen lag.  Vi har ikke hatt høye skuldre sånt sett og har bare kost oss på banen.  Det har vært artig å vise at vi har noe å komme med mot de beste lagene også. 

– Nå er det ikke angrepsspillet som har vært vår force, men vi kjemper hardt og jobber for hver ball.  Vi er en god blanding av skyttere og gjennombruddsspillere.  Vi har en jevn stall, det er ingen klare enere i angrepsspillet vårt så vi kan bytte hele laget uten at det gjør noe med nivået sånt sett, forteller hun. 

Foto: Lars. R. Skaug – FotoLars

Veien videre nå

– Nå vet vi at vi kan, men nå vet også flere at vi kan, humrer hun. – Det er nå de vanskeligste kampene kommer.  Jeg tror ikke vi blir undervurdert så mye fremover.  Det blir spennende. 

– Vi er klare på det at vi ikke må bli for kjepphøye og høye på pæra siden vi har slått Flint og Volda. Det er en jevn serie hvor alle slår alle, enhver kamp lever sitt eget liv.  Så vi må ta kamp for kamp og fortsette å gjøre vårt beste, sier Emma Eidem Olsen avslutningsvis.