Til tyskland for å kjempe for poengene! – Norsk Topphåndball
Foto: Magnus Stenseth

Til tyskland for å kjempe for poengene!

Etter en god kamp i Terningen Arena forrige tirsdag er det nå duket for returoppgjøret mot Flensburg. Elverum tapte som kjent med ett mål i det forrige oppgjøret etter at de ikke klarte å sette den avgjørende ballen som kunne sikret ett poeng.

Det var en utrolig spennende kamp, og en kamp som kunne ha bikket begge veier. I den kampen ble som kjent Robin Haug skadet, og når lagene møtes 20:45 i Tyskland på tirsdag er det opp til Scott Wolkoff og Morten Nergaard å stoppe verdensstjernene til Flensburg.

I Terningen Arena var Lasse Møller utrolig viktig for det tyske laget. Dansken som har vært en del skadeplaget viste glimt av gammel klasse da han dunket inn ball på ball bak Elverums målvakter. Den 27 år gamle dansken var med å vinne VM med Danmark i 2023, og har blitt sett på som en av de som skulle ta opp arven etter legendariske Mikkel Hansen. Nå er han endelig på gang, så gjelder det for Elverum å finne en måte å stoppe bakspilleren.    

Foto: Magnus Stenseth

I Terningen Arena viste tyskerne at de har en veldig god bredde. Jim Gottfridsson, Mads Mensah, Kay Smits er alle spiller i eller tett på verdensklasse, noe som gjør at tyskerne har en veldig god bredde bak i banen. I tillegg har de kanskje den beste venstrebacken i verden, Simon Pytlick, som dessverre er ute med en skade for øyeblikket. På kantene har de også danske landslagsspillere som setter ballen i mål når de får sjansen. Emil Jakobsen og Johan Hansen er førstevalgene. Som back-up har de August Pedersen og Aksel Horgen som begge er norske spillere som snuser på landslagsplassene i troppen til Jonas Wille. I Terningen Arena gjorde August Pedersen en veldig god figur ute på venstrekanten, mens Horgen ble sittende på benken i hele kampen.    

Elverum har som kjent en ny keeperduo som blir meget spennende å følge når de nå skal møte et av verdens beste klubblag. Nergaard har spilt en rekke kamper på det høyeste nivået tidligere, og med den gode kampen imot Sandnes i både hode og bein så krysser vi fingrene for at han og Wolkoff drar opp en god prestasjon av hatten på tirsdag. Laget har alle mann som var med sist til Tyskland, og det blir en utrolig kul ramme rundt kampen. Avkast er 20:45, og vi går selvsagt for 2 poeng og en kjempeskrell i Flensburg.