Tidligere Elverum-spillere jakter på EM-finale – Norsk Topphåndball
Lukas Sandell hadde noen solide sesonger i Elverum i 2018-2020. I kveld kjemper for EM-finale. Arkivfoto: Jan E. Thorvildsen/ØIF Arendal

Tidligere Elverum-spillere jakter på EM-finale

I kveld braker det løs når vertsnasjonen Tyskland får støtte av elleville tyskere når EM-favoritt Danmark venter i semifinalen i Køln fredag kveld. I den andre semifinalen kan to tidligere Elverum-spillere bli avgjørende når Sverige møter Frankrike.

Før REMA 1000-ligaen er tilbake med nær full serierunde onsdag og torsdag til uka, er det duket for finalehelg i EM i Tyskland – med semifinaler fredag og finalespill søndag.

Danmark havnet som forventet øverst i Norges gruppe i mellomrunden og møter Tyskland i den ene semifinalen. Tyskland maktet å karre seg til semifinalen med kun fem poeng i mellomrunden. Danmark er store favoritter tross Tyskland hjemmebanefordel, skal vi tro odds-setterne i Norsk Tipping. Man får kun 1,25 ganger igjen innsatsen ved dansk seier hos Norsk Tipping. Vinner Tyskland får man fem ganger innsatsen i retur.

I den andre semifinalen kan to tidligere Elverum-spillere (Lukas Sandell, nå i Veszprem) og Eric Johansson (Kiel) få en avgjørende rolle når mektige Frankrike skal beseires. Her spås en betydelig jevnere kamp md 2,90 igjen for svensk seier og 1,55 ganger innsatsen igjen om legenden Nikola Karabatic og hans Frankrike spiller seg til nok en mesterskapsfinale.

Johansson har dog levert et svakere mesterskap enn forventet. Den høyreiste bakspilleren storspiller i Kiel, men i dette mesterskapet har ikke svensken vist ferdighetene på samme vis. I Sveriges siste – og betydningsløse kamp mot Norge – i mellomspillet, benyttet han ikke muligheten til å imponere. Lukas Sandell har vist seg bedre frem gjennom mesterskapet, men mye tyder på at høyreback-kollega Albin Lagergren får mest spilletid for det svenske laget i kveld.

Sveriges assistenttrener Michael Apelgren har også tilknytning til Elverum. Han var trener i Terningen Arena i perioden 2014-2020.

Begge kampene sendes på TV3/Viaplay med kampstart klokken 17:45 (Sverige vs. Frankrike) og 20:30 (Danmark vs. Tyskland). TV3 sin sending starter 16:45 i kveld.