Storseier for både Runar og ØIF i Europa – Norsk Topphåndball

Storseier for både Runar og ØIF i Europa

Det ble en god dag for de norske lagene i European Cup, som vant med henholdsvis 11 og 14 mål.

Det ble en festdag for de norske lagene i European Cup for herrer lørdag ettermiddag. Etter at Nærbø tok en knepen seier igår, var det Runar og ØIF Arendal som skulle ut i ilden. Begge lag storspilte og vant med store sifre mot henholdsvis HC Lovcen-Cetinje og HC Robe Zubri.

Runar – HC Lovcen-Cetinje

Runar Sandefjord, som har en god historie fra turneringen, startet bra mot Lovcen-Cetinje. Runar stod tøft imot i forsvar, noe som resulterte i flere gode kontringer fremover. Runars målvakt og forsvar var gode bak, og med en Christoffer Rambo i storform framover hadde de hvitkledde god kontroll på kampen. Runar ledet dermed 14-9 til pause.

Christoffer Rambo og Runar fortsatte det solide spillet også i andre omgang. Laget fra Montenegro slet bakover mot er fartsfylt Runar-lag, som virkelig dro ifra i starten av andre omgang. Flere Runar-spillere noterte seg på målscorerlista, og Lovcen-Cetinje klarte aldri å komme seg inn i kampen. Runar vant til slutt hele 32-21 etter en fartsfylt kamp i Runarhallen.

Runar Sandefjord – HC Lovcen-Cetinje 32-21 (14-9)

ØIF Arendal – HC Robe Zubri

Også ØIF Arendal har også god fartstid fra turneringen. Etter en tøff og jevn start tok ØIF initiativet, og løp til tider fra bortelaget. De rødkledde stod bra i forsvar i førsteomgang, og med en god målvakt bakerst hadde de kun sluppet inn 4 mål det første kvarteret. Hjemmelaget spilte god angrepshåndball, og ledet dermed 16-9 til pause.

ØIF fortsatte kjøret inn i andre omgang, og ØIFs målvakt Ivan Eres fortsatte storspillet bakover. Tsjekkerne kom seg litt inn i kampen i starten av andre omgang, men klarte aldri å utfordre de røde og svarte fra Arendal. Samtlige spillere noterte seg for flere mål i kampen mot Robe Zubri. Det endte med en skikkelig lagseier for ØIF Arendal, som i likhet med Runar dro inn en storseier 34-20.

ØIF Arendal –  HC Robe Zubri 34-20 (16-9)
Sør Amfi, Arendal, Norge
Toppscorer ØIF:
 Jørg William Fiala Gjermundnes, Olaf Richter Hoffstad, Aksel Andre Strupstad & Sander Løvlie Simonsen – 5 mål