Knepen Nærbø-seier i European Cup – Norsk Topphåndball

Knepen Nærbø-seier i European Cup

Nærbø sikret seg et lite forsprang til returkampen etter 29-28 seier mot Slovenj Gradec.

Fjorårets European cup-vinner Nærbø møtte lørdag kveld slovenske RK Slovenj Gradec i andre kvalifiseringsrunde. Sammenlagtvinneren av to kamper går videre til tredje kvalifiseringsrunde i European Cup.

Nærbø føk ut fra startblokkene og kjørte høyt tempo fra start. Målvakt Joachim Søholm Christensen stengte buret de første minuttene, og med to effektive kantspillere, John Thue og Theodor Svensgård i angrep, resulterte det i 4-0 til hjemmelaget etter fem spilte minutter.

Etter seks minutter satt den første ballen i mål fra slovenerne, som hadde slitt mot Christensen i åpningsminuttene. Slovenj Gradec fikk hull på byllen og fikk mer til å stemme i angrep. I det 15. minuttet utlignet bortelaget, for første gang i kampen, til 7-7.

Det var jevnt de neste minuttene, men hjemmelaget hadde et lite overtak. Slovenerne fortsatte å slite mot Nærbømålvakten, som stod med hele 8 redninger etter 20 minutter. Tord Haugseng spilte også godt for Nærbø før pause, og sammen med nevnte Svensgård og Christensen var de sterke bidragsytere til hjemmelagets ledelse. Åtte minutter før pause var de foran med fire, på stillingen 12-8.

Bortelaget hentet inn noe av ledelsen, men klarte ikke å ta igjen Nærbø før pause. Jærbuene gikk til pause med ledelse 16-14.

Det var jevnt de første minuttene av andre omgang, men også i denne omgangen var det Nærbø som kom best i gang. Etter 35 minutter ledet hjemmelaget 19-15. Christensen og Nærbøforsvaret stod godt bakover, og de ti første minuttene hadde bortelaget kun scoret tre mål.

Det jevne spillet fortsatte mellom de to lagene, og etter halvspilt andre omgang var Nærbø kun foran med to mål på stillingen 24-22. Begge lag stod tøft bakover i forsvar, og kampen var preget av mange to minutters utvisninger og straffekast. Slovenj Gradec sin målvakt hadde virkelig fått vist seg frem, og var viktig for bortelaget i andre omgang.

Etter en jevn periode hadde Nærbø overtatt initiativet ti minutter før slutt. Nærbø fikk flere overtallsperioder, men klarte ikke å dra ifra. Tre minutter før slutt hadde Slovenj Gradec muligheten til å komme kun ett mål bak, men en god redning av Christensen reddet Nærbø. Isteden sendte Tord Haugseng jærbuene tre mål foran to minutter før slutt.

Slovenj Gradec klarte å hente seg inn mot slutten, men klarte ikke å ta igjen Nærbø som vant knepent 29-28. Det er dermed duket for en spennende returkamp neste lørdag 5. november klokken 19:00.