Smarason storspilte da Kolstad vant den første sluttspillfinalen – Norsk Topphåndball

Smarason storspilte da Kolstad vant den første sluttspillfinalen

Kolstad utnyttet hjemmebanefordelen og slo Elverum i den første finalen i sluttspillet.  Lagene fulgte hverandre tett gjennom hele første omgang. Med to minutter av omgangen ledet Kolstad med tre mål, men to kjappe scoringer av Larsen og Borzas hos Elverum førte til at lagene gikk til pause på stillingen 16. 15.

I andre omgang startet Kolstad forrykende og økte raskt ledelsen til tre mål. Etter noen minutter var Elverum bak med hele fem mål, og Kolstad så ut til å ha kontroll over kampen. Kolstads Torbjørn Bergerud, som hadde hatt en litt svakere første omgang, spilte seg opp og hadde åtte redninger i den andre omgangen

Elverum slet med å finne veien til nettmaskene og hadde problemer med å stoppe Kolstads angrep. Janus Smarason viste seg nok en gang som en nøkkelspiller og scoret hele 11 mål i kampen, i tillegg til å levere 12 assists.

Også Simen Lyse (6 mål) og den 19-åringen Aksel Hald (5 mål) bidro sterkt til seieren

Elverum må se seg slått av Kolstad for fjerde gang i år, kampen ender 34–30 og første stikk går til Trøndelag.

Sluttspillet spilles best av fem kamper, og neste kamp spilles søndag 28. mai i Terningen Arena.