Sliteseier over Haslum – Norsk Topphåndball

Sliteseier over Haslum

Runar tok to viktige poeng da de vant 29-26 over Haslum i lørdagens kamp som ble spilt i Runarhallen, men de ledet bare 12-11 til pause. Med denne seieren klatret de opp igjen på tredje plass på tabellen når lagene har spilt 10 kamper og møter Halden på bortebane onsdag 30. november. Men før det er det kvartfinale i Runarhallen neste søndag kl. 18.00 mot ØIF Arendal i cupen.

Dette var en skikkelig slitekamp, sa Runars trener Leif S. Gautestad etter kampen.

I dag måtte vi grave veldig dypt for å få poengene, og jeg er stolt over at guttene klarte å heve seg i de 10 siste minuttene.

Anført av en meget solid Anton Hellberg i målet spilte vi en god forsvarskamp, og framover fungerte det godt da vi gikk over til å spille 7 mot 6 i slutten av kampen.

Det måtte vi da Haslum sto meget offensivt i forsvaret, og vi hadde problem med må finne rytmen i spillet. Da vi tok ut målvakten, klarte vi å flate ned Haslums forsvar, og dermed fikk vi de nødvendige målene til igjen å få en seier etter tre tap på rad.

Kamputvikling:

Haslum fikk kampens første mål, men Runar kom raskt tilbake og ledet 3-1 før det var spilt tre minutter etter mål av Kenny Ekman, Christoffer Rambo og Tobias Rivesjö. Men Haslum slo raskt tilbake og midtveis i omgangen var de i føringen på stillingen 9-7. Det var lite flyt i Runars angrep det første kvarteret av omgangen, men bakover sto Anton meget godt i målet, og det tok hele seks minutter før Haslum fikk sitt neste mål. I mellomtiden hadde Rivesjö og Wulvik scoret hver sin gang og igjen var Runar ajour.

Så kom det en periode med masse bomskudd, og i en overtallsperiode klarte Runar å bomme to ganger i overtall. I de 10 siste minuttene fulgte lagene hverandre, og omgangen sluttet med to Runar-scoringer i overtall, og Runar kunne gå til pause med ledelse 12-11, etter at Christoffer Rambo hadde misbrukt sitt andre syvmeterskast for kvelden.

Kristian Strøm slo an tonen for Runar med å øke til 13-11 i det første minuttet av andre omgang, men Haslum ga seg ikke og før det var spilt 10 minutter ledet gjestene 16-15.

Midtveis i omgangen tok Runar en «time out», der Bård Tonning var tilbake på sidelinjen og ga klare instruksjoner, og det virket som om planen de hadde lagt i denne pausen, vekket spillerne, og da laget la om til å spille 7 mot 6, ble det bedre flyt i angrepene. Tobias Rivesjö fikk gang på gang hull på Haslums forsvar, og da det gjensto drøye 10 minutter av kampen, ledet de 22-20.

Bakover var det fortsatt meget tett, og ingen ganger klarte Haslum å score på Runar etter at de hadde tatt ut målvakten. Målene de fikk var i etablert forsvarsspill.

Drøye to minutter før full tid økte Sander R. Myklebust til 27-25, og rett etter vartet Anton opp med en fantomredning, før Haslum for siste gang scoret og reduserte til 26-27 på syvmeterskast.

I sluttminuttene fikk Runar først et syvmeterskast etter felling av Kristoffer S. Henriksen. Kennie Boysen var sikker fra syvmetersmerket, og i slutt sekundet fastsatte han resultatet til 29-26 etter et skudd fra egen banehalvdel.

Tobias Rivesjö ble kåret til Runars beste spiller etter kampen, og var sammen med målvakten Anton Hellberg og kantspiller Robin G. Wulvik Runars beste. Et stort pluss også til Christoffer Rambo som var neste sist på mange av Runars scoringer.