Knepent tap etter strålende andreomgang! – Norsk Topphåndball

Knepent tap etter strålende andreomgang!

Kunne KRS ta skalpen til nok ett topplag, når dagens gjester Elverum, møtte til kamp i Aquarama? Det var muligens vanskelig å se for seg i august, at snaut halvveis i Rema 1000-ligaen skulle det kun skille to poeng mellom kveldens motstandere, med Elverum på fjerdeplass og tolv poeng og KRS Topphåndball på sjetteplass med ti poeng (og en kamp mindre spilt). Ubeseirede Kolstad er ensomme i tabelltoppen, mens det mellom andre og åttende plass kun skiller fem poeng, så det er foreløpig en tett sesong.

Tafatt førsteomgang av våre gutter

Til tross for at det var KRS som skårte det første målet, var det Elverum som tok føringen i førsteomgang og opparbeidet seg raskt en firemålsledelse.

Hjemmelagets spill var lenge preget av personlige feil og fantasiløshet, våre gutter gikk seg stadig fast i Elverums midtforsvar. Elverum hadde full kontroll, og hadde halvveis i omgangen opparbeidet seg en seksmålsledelse, 4-10. Med sine seks mål i løpet av kampens første kvarter, var Elverums nummer 2, Daniel Gillis Lennart Blomgren, kampens store spiller så langt.

Elverum har full kontroll utover i omgangen og kunne nesten gjøre hva de ville. Mot slutten av omgangen klarte hjemmelaget å redusere gjestenes ledelse noe, men Elverum kunne likevel gå til pause med sjumålsledelse, 9-16.

Dette var en omgang KRS-gutta må glemme fortest mulig. Omgangen var preget av alt for mange personlige feil, tafatthet og dårlige valg. Og slikt spill straffer seg mot et lag som Elverum.

Fantastisk andreomgang!

KRS puttet også det første målet i andreomgangen, men i motsetning til førsteomgangen skårte de også de neste to målene. I løpet av drøye to minutter hadde KRS redusert gjestenes ledelse til fire mål, 12-16. Kunne pausepraten i garderoben ha gjort under med gutta?

Det var nesten som om det var ett nytt lag som var kommet på banen i andreomgang. Etter sju og et halvt minutt reduserte KRS til 16-17 med Helgi Hildarson Hoydal, og KRS ledet andreomgangen med 7-1. Det var utvilsomt blitt kamp igjen.

De neste minuttene fulgte lagene hverandre tett, med gjestende Elverum ett og to mål foran. Etter 11:52 kom forløsningen, da Herman Bredal Oftedal utliknet til 20-20. Vi var tilbake til utgangspunktet! Og to minutter senere, førte Preben Leander Nord-Varhaug KRS i ledelsen. 21-20. Dette var blitt en helt annen kamp enn den vi så i førsteomgang!

Halvveis i andreomgang var KRS i føringen med ettmålsledelse, 22-21! Med under femten minutter igjen, gikk vi inn i en periode hvor Elverum pådro seg tre tominuttere i løpet av drøye to minutter, men dessverre klarte ikke våre gutter å utnytte overtallet fullt ut, men ledelsen ble økt til 24-21.

Så fulgte en periode hvor Elverum klarte å spise seg inn i kampen igjen, med åtte minutter igjen av kampen, var KRS sin ledelse redusert til ett mål, 25-24. Det gikk mot en utrolig spennende avslutning på kampen, for med seks og et halvt minutt igjen av kampen, utliknet Elverum til 25-25!

Det ble noen ulidelig spennende sluttminutter i Aquarama. Elverum tok ledelsen 27-28 et drøyt minutt før slutt. Kunne våre gutter klare å komme tilbake og «stjele» poeng i kampen, som virket tapt etter første omgang? Dessverre klarte Elverum å hale seieren i land, og vant til slutt 27-29. Uansett leverte våre gutter en strålende andreomgang (og «vant» denne 18-13), og var svært nærme å ta skalpen fra nok en storklubb på hjemmebane i Aquarama.

Flere detaljer fra kampen finner du hos vår samarbeidspartner Fædrelandsvennen (+), Følg KRS-Elverum direkte og chat med vår reporter – fvn.no, og i håndballforbundets livedekning, Live kamp, Kristiansand Topphåndball – Elverum | handball.no.