SKJEBNEKAMP: – Det bekymrer meg ikke så mye – Norsk Topphåndball
Foto: Kenneth McDowell

SKJEBNEKAMP: – Det bekymrer meg ikke så mye

Kantspiller Eric Nicolay  S. Jensen og Kristiansand spiller i kveld skjebnekamp hjemme mot Melhus. I potten ligger en billett til neste sesongs REMA 1000-liga. Sørlendingene stiller for øvrig uten spillmotoren i kveldens kamp.

– Det bekymrer meg ikke så mye at Herman (red.anm: Bredal Oftedal) ikke blir klar til kampen. Vi har mange gode spillere bak ham og alle må steppe opp kraftig. Jeg er ikke stresset når jeg vet hva som bor i resten av laget, sier Jensen til topphandball.no onsdag kveld.

Kristiansands fotrappe playmaker har levert en god sesong, men skaden han pådro seg sist føyet seg inn i rekka over skadde spillere gjennom sesongen.

Storseier – og tap

Kristiansand gjorde som «alle» spådde i den første kvalifiseringskampen hjemme mot Melhus for en lang uke siden. REMA 1000-ligalaget vant oppskriftsmessig 33-23 i Aquarama, men i Melhushallen søndag kveld imponerte trønderne og særlig målvakt Sondre Orheim. Melhus fikk blod på tann og sendte sørlendingene hjem med et overraskende 29-25 tap.

– Det var kjipt å sitte igjen i garderoben, noe alle forstår. Samtidig visste vi at resultatet var en konsekvens av mye slurv foran mål. Revansjelysten kom raskt tiltake etter litt depping. Vi har vært flinke til å se fremover helt fra vi gikk ut av den garderoben, forteller Jensen.

Eksamen på vent

Kantspilleren, som har satt inn 31 mål for sørlendingene i REMA 1000-ligaen denne sesongen, innrømmer at tenningsnivået er høyt før kveldens skjebnekamp. Laget som vinner spiller i REMA 1000-ligaen kommende sesong – og Kristiansand bære favorittstempelet.

– Nervene er litt spent, akkurat slik det skal være før slike kamper. Vi vet at vårt spill skal være godt nok til å vinne dette, medgir Jensen erkjenner at sesongen har vært en berg- og dalbane fra start til det som blir slutt i Aquarama i kveld.

– Vi har levert solide resultater som et ettmålstap mot Elverum, tatt bronse i NM (Final8) og tapt i kvalifiseringen. Skadene er nok årsaken, men det har svingt altfor mye. Hver kamp lever sitt eget liv og det vil også denne kampen gjøre.

Det skal ikke være noe galt med tenningen i garderoben før avkast i kveld. Situasjonen er neppe annerledes for Melhus.
– En helt annen tenning blant gutta inn mot kamp. Vi skal vise oss fra en langt bedre side enn sist. Jeg skulle egentlig ha lest til eksamener som kommer på løpende bånn fremover, men denne kampen krever omprioriteringer. Vi er klare, melder en revansjesugen Eric Nicolay S. Jensen til topphandball.no.

Fjellhammer reddet plassen i REMA 1000-ligaen onsdag kveld etter en  vanvittig snuoperasjon mot Sandefjord i Fjellhamar Arena i den tredje, avgjørende kampen. Fjellhammer lå under med åtte mål etter hvilen, men snudde kampen på mirakuløst vis og vant.

PS: Torsdagens kamp i Aquarama har avkast klokken 18:30.