Sagosen før Ungarn: – På med løpeskoene – Norsk Topphåndball
Foto: Håkon Mosvold Larsen/NHF

Sagosen før Ungarn: – På med løpeskoene

Håndballguttas andre motstander i OL-kvalifiseringen er vertsnasjonen Ungarn. Tempo blir en nøkkel.

Både prestasjons- og resultatmessig bød torsdagens kamp mot Portugal på en strålende start på OL-kvalifiseringsturneringen i Tatabanya. Andre kampdag kastes i gang med Portugal-Tunisia kl. 17.00, før Norge skal opp mot arrangør og vertsnasjon Ungarn kl. 19.30.

Siden Ungarn også kom godt ut fra startblokka med sin nimålsseier mot Tunisia, får vi med andre ord et høyinteressant oppgjør foran entusiastiske hjemmefans på tribunen.

– Det blir en tøff kamp. Bortekamp i Ungarn foran en fullsatt arena er alltid tøft, sier Sander Sagosen.

– Det er et litt annet lag som møter oss her enn da vi møtte Portugal på torsdag. Ungarn er fysisk veldig store. Vi må på med løpeskoene, og virkelig få straffet at de er litt senere hjemover enn det Portugal var, sier Sagosen.

I EM i januar ble Ungarn rangert på femteplass totalt. Her ble våre gutter nummer ni.

– Det blir en utrolig viktig kamp. Vinner vi den er veldig mye gjort med tanke på OL-plass. Vi skal forberede oss godt, og gjøre alt vi kan for å vinne, sier Alexander Blonz.

– Vi tar med oss selvtillit og godt spill fra Portugal-kampen. Så skal vi forsøke å bygge videre på det over 60 minutter mot Ungarn, sier Blonz, som selv spilte i Ungarn i to sesonger da han tilhørte Pick Szeged.

Venstrekanten beskriver det ungarske landslaget slik:

– De er tunge, da. Og de har målvakter som kan stenge hvis de har dagen. Så vi må unngå å slåss for mye med deres spillere, og heller la ballen og tempoet gjøre jobben.


Samme konklusjon kommer Sander Sagosen til.

– Det er et Ungarn-lag med mye nytt. De spilte godt i EM, så det er et veldig godt lag som møter oss. De har flyten og spiller morsom og god håndball. Det som blir viktig for oss er å stå bra i forsvar, få laget spillstopp, og få skytterne deres langt nok bort fra mål – slik at vi får redninger, får løpt kontra og straffet dem på det. Fremover handler det om at vi ikke skal bryte for mye med det ungarske forsvaret, for der er de store og sterke. Vi skal la ballen gjøre jobben, og så skal vi ta duellene når vi får nok plass rundt dem, sier Håndballguttas nummer 5.

Historikk om Ungarn

Etter at ungarerne ikke klarte å kvalifisere seg til OL i 2016 og 2020, settes nå alt inn på at målet skal oppnås denne sommeren i Paris.

Tidligere har Håndballgutta spilt 34 kamper mot Ungarn. Det har gitt 13 norske seire (Norge har ikke tapt mot dem på 10 år), to uavgjorte og 19 seire for ungarerne. Men i likhet med portugiserne, har de nylig gjort et comeback blant de aller beste lagene og kan bli en tøff motstander for Norge.

Norge-Ungarn har avkast kl. 19.30, og du kan følge kampen på TVNorge og Discovery+.