RAMBO: – Vi må våge å stikke frem nesa litt – Norsk Topphåndball
Foto: Ravn Foto

RAMBO: – Vi må våge å stikke frem nesa litt

Runars Christoffer Rambo har opplevd mye på håndballbanen, men prisen som månedens spiller i REMA 1000-ligaen – Skarpnes månedens spiller – har han ikke vunnet før. Det er priser som dette som motiverer, sier storscoreren. Og bronsemedalje i serien? Rambo sikter høyere.

– Jeg har vært på månedens lag og årets lag, men prisen som månedens spiller har jeg ikke hentet hjem tidligere. Det er å være best idrett handler om og det motiverer meg, sier en fornøyd Rambo til topphandball.no.

Publisert

Det var like før helgen at høyrebacken, som har klinket inn 6,3 mål i snitt denne høsten, fikk prisen som Skarpnes Månedens spiller. For Rambo og Runar leverte varene i november måned i REMA 1000-ligaen. Fire av fire mulige seire i REMA 1000-ligaen ble fasiten – og 34-åringen var svært delaktig i samtlige vinster. For Rambo har slått kraftig tilbake etter å ha måttet stå over flere kamper tidligere i høst grunnet skade. Det mentale har vært avgjørende, mener han.

– Det var en kamp for å komme i gang igjen, med noen følgeskader underveis. Jeg merker at motivasjonen har blitt sterkere og sterkere etter hvert som det har fungert bedre og bedre på banen. Det mentale er er avgjørende. Når jeg gir 100% av meg selv, så kommer det et bra nivå ut i andre enden. Om jeg ikke er der, er jeg som alle andre spillere. November ble en fin måned for meg, analyserer Rambo.


Går veien

For etter en laber sesongstart, har hvittrøyene slått kraftig tilbake utover høsten. Ser man bort fra sammenlagttapet mot østerrikske Bregenz i EHF European Cup, har Runar vært solide i REMA 1000-ligaen. Søndag kveld ledet de hele 25-14 (!) til pause mot Fjellhammer i Runarhallen.

– Det er jevnt over greit om dagen. Vi er gode til å sette delmål og holde oss til de. Det handler om å ha færrest mulige, dårligere perioder i løpet av en kamp, sier han videre.

De foregående sesongene har Runar kapret bronseplassen i REMA 1000-ligaen. Etter søndagens 44-28 seier mot Fjellhammer topper Runar REMA 1000-ligaen, dog med to flere spilte kamper enn Kolstad.

– Bronse er en ting, men vi må våge å stikke frem nesa litt. Vi skal lukte på den 2.plassen. Vi skal stikke kjepper i hjulene der vi kan. Vi vet at årets Runar-utgave er gode nok til dette. Nå har vi heller ingen europacup å ta hensyn til. Ingenting er umulig, fastslår Rambo overfor topphandball.no.

– De siste sesongene har vi hatt en nedadgående kurve inn mot jul. Denne sesongen har vært motsatt, men vi har én kamp igjen nå. Den skal vi ta, sier Rambo om bortekampen borte mot Bergen neste mandag.

Høyrebacken ser ikke mørkt på mesterskapspausen i januar med tanke på hva flytsonen angår.
– Eneste vi kan gjøre er å trene hardt i januar, avslutter Skarpnes månedens spiller i REMA 1000-ligaen for menn, Runars Christoffer Rambo.

Norsk Topphåndball gratulerer Christoffer Rambo med prisen som Skarpnes månedens spiller i november.