Polina Gencheva blir med Larvik videre – Norsk Topphåndball

Polina Gencheva blir med Larvik videre

Polina Gencheva har skrevet ny kontrakt for kommende sesong. Hun vil utgjøre duoen på venstre kant sammen med nykommer Kine Kvalsund.

– Jeg gleder meg til å bli kjent med henne, og se hvordan vi fungerer sammen. Jeg har hørt mye fint om henne, og tror det kommer til å bli veldig bra. Hun er litt eldre enn meg, så det er sikkert mange ting jeg kan lære av henne, sier Polina Gencheva.

24-åringen var ny i klubben foran sesongen vi akkurat har lagt bak oss. Hun var en av fire spillere deltok i samtlige av klubbens 29 kamper denne sesongen. Totalt scoret hun 32 mål i serie, NM og sluttspill.

– Det gikk overraskende bra. Jeg var usikker på om jeg skulle ta nivået, men det har gått over all forventning. Jeg har gjort mitt beste og må si meg fornøyd med det første året i eliteserien.

For neste sesong håper hun å ta ytterligere steg, og få mer spilletid og etablere seg som en elitespiller.

– Jeg gleder meg veldig til neste sesong. Jeg klarer nesten ikke vente til å starte opp igjen.

Gencheva har høye mål, og hun ble tatt ut på det bulgarske landslaget etter overgangen til Larvik. Hun fikk sin debut, men Bulgaria klarte ikke å komme seg videre i kvalifiseringen til VM som spilles i desember. Men til høsten kommer det en ny mulighet til å kvalifisere seg til EM 2024.

– Bulgaria har ikke den samme økonomien som i Norge til å satse på landslaget, men det skal være to samlinger i sommer, opplyser hun og forteller om en helt spesiell følelse da hun spilte sine første landskamper.

– Jeg har aldri opplevd noe lignende som da jeg spilte med flagget på brystet. Det var så spesielt! Vi var mange som spiller i utenlandske klubber, og vi så på hverandre under nasjonalsangen og begynte å gråte, det var så spesielt!

Selv om det ble tap, synes hun det var en utrolig fin opplevelse.

I oktober starter kvalifiseringen til EM. Da blir det nye muligheter for venstrekanten, som scoret seks mål i hver av de to offisielle landskampene hun har til nå. Motstanderne er Montenegro, Serbia og Tyrkia.

Utenfor håndballbanen utdanner hun seg innen idrett, ernæring og helse. Hun har levert bacheloroppgaven og har igjen noen eksamener.

Fortsatt jobber hun på Pir 4 i Sandefjord, men skal etter hvert prøve å finne en jobb som er innenfor feltet hun studerer.