Ove Krumsvik har en 50 år lang håndballhistorie i Volda: – Det er fint å skape entusiasme  – Norsk Topphåndball
FOTO: Arne Flatin

Ove Krumsvik har en 50 år lang håndballhistorie i Volda: – Det er fint å skape entusiasme 

Ove Krumsvik har vært oppmann, dommer, trener, historieformidler, webansvarlig, fotograf, sjåfør, formann og flere andre ting for REMA 1000-liga laget Volda. Han har bidratt for håndballaget i 50 år og har ingen planer om å gi seg enda. 

I en håndballklubb er det utallige roller. Alt fra å stå i kiosken og selge billetter, til å være trener eller formann. Alle rollene er akkurat like viktig for at en klubb skal kunne gå rundt. En annen ting de har til felles er at rollene som regel dekkes av frivillig. 

Dette er den nittende, i en rekke artikler om ryggraden i Norsk håndball.

I denne artikkelen skal det handle om Ove Krumsvik som har vært aktiv i Volda Håndball i 50 år. Han har hatt mange forskjellige roller opp igjennom, men nå er han først og fremst historieforteller, men også spillerutvikler, keepertrener og dommer. 

Veien til håndballen

– Jeg startet å spille håndball selv i 1973 som keeper og var aktiv til 1995, og jeg ble ganske fort engasjert som dommer, sier Krumsvik.

Han forteller også at han i 1974 fikk spørsmål om han ville være journalist og dekke håndballkampene i nærområdet.

– Jeg skrev om mange håndballkamper i flere år for lokalavisa «Møre» og regionsavisa «Sunnmøres Arbeiderblad», og det fikk jeg ikke en krone for, vet du, humrer Voldingen. 

– Jeg er gift med en som er håndballinteressert. Begge døtrene mine spilte håndball, og nå spiller barnebarna mine håndball, forteller han. 

Han har bidratt som trener på både lagene til barna sine og snart barnebarna sine, og forteller at det viktigste er å skape positivitet og entusiasme. 

FOTO: Volda Håndball

Ser ikke på klokka

I dag er Ove først og fremst det han selv kaller for historieformidler for REMA 1000-ligalaget. I tillegg hjelper han til litt med målvaktene i klubben. Han har jobbet med å profilere klubben i media i 20 år, og trives veldig godt med det. 

Hvor mye jobber du frivillig?

– Det er ikke så lett å svare på. Ti timer i uka, kanskje, forteller han.

– Sikkert mye mer. Jeg ser ikke på klokka, legger han til med en smil om munnen. 

En del av laget

– Jeg kjenner godt til alle, og alt som skal gjøres. Jeg føler meg absolutt som en del av laget, sier historiefortelleren. 

Han mener det viktigste er å skape entusiasme og positivitet rundt laget og slår fast at det er svært mange som bidrar til det. 

– Det er et utrolig godt felleskap. Det er det som gjør det så kjekt, sier han. 

Kvalifisering til REMA 1000-ligaen

Ettersom Volda tapte på søndag blir de nødt til å spille kvalik for sin posisjon i REMA 100-ligaen. Ove er klar på hvordan han kan hjelpe de opp.

– For det første må vi huske på at verden ikke går under om vi taper en håndballkamp. Det er viktig. Men jeg skal gjøre det jeg kan for å få oss opp fra dalen, og hjelpe keeperne våre litt ekstra, avslutter han.