Einar har mange verv i Fjellhammer: – vi er mange som jobber mye for å bygge klubb – Norsk Topphåndball
FOTO: Fjellhammer Håndball

Einar har mange verv i Fjellhammer: – vi er mange som jobber mye for å bygge klubb

Einar Stolpe Karlsen er ansvarlig for å sikre at alle 650 aktive håndballspillere, i tillegg til alle trenere, støtteressurser, frivillige og ansatte i klubben har et bra sted å være. 

Hvordan drives en klubb? Hvordan kan alle være fornøyde? Hvordan skal vi gjennomføre neste hjemmekamp i REMA 1000-ligaen? Dette er bare noen av spørsmålene en styreleder i en klubb med både bredde og elitelag må ta stilling til. 

Dette er den attende, i en rekke artikler om ryggraden i Norsk håndball.

Einar Stolpe Karlsen er styreleder i både bredde og toppklubben Fjellhammer. Han arbeidsoppgaver er nettopp det å sørge for at både trenere, spillere og alle i og rundt klubben er fornøyde. Han er styreleder, men det viktigste for han er å være en god støttespiller for både ansatte, frivillige og ressursene i klubben.

Veien inn i håndballen og frivilligheten

Som mange andre så kom Einar tilbake til håndballen da barna hans startet å spille håndball. 

– Fjellhammer er moderklubben, men etter mange år ute med både jobb og studier så var det naturlig å bidra når barna ønsket å starte med håndball i 6-7 års alderen, forteller han.  

Videre forteller han at tanken var å være lagleder, men etter et par år var valgkomiteen på. 

– Jeg visste omtrent hva jeg gikk til om jeg takket ja til vervet da min far har lang fartstid fra styret både som leder og økonomi, legger han til.  

Selv etter en advarsel fra sin far har han fortsatt i jobben i mange år. 

– Nå er det 5 år siden jeg gikk inn som styreleder og det har vært litt av en reise med opprykk for herrelaget fra 2. divisjon til REMA 1000-ligaen. I tillegg har det vært 2 år med Covid og veldig utfordrerne tider, til nå en vår med åpning av ny hall og rekordstort antall medlemmer, smiler Einar. 

Det vil jeg egentlig ikke snakke høyt om

Hvor mye tid bruker du på håndball en gjennomsnittlig uke?

Det vil jeg egentlig ikke snakke høyt om da det fort kan skremme bort frivilligheten som vi er så avhengig av i idretten. Men at vi er mange som jobber mye for å bygge klubb er det ingen tvil om, sier styrelederen, før han legger til; Og vi har plass til flere.

Får noe tilbake

Føler du at du får noe for jobben du gjør?

– Ja uten tvil, kommer det konstant tilbake. 

– Om ikke i penger så i gleden av å se andre opplever glede og mestring, legger han til. 

Han legger derimot ikke skjul på at det har vært en del utfordringer. 

Selv om det har vært utfordrerne tider med stor usikkerhet både med pandemi og økonomi så er det utrolig mye glede i det å involvere seg i idretten. På elitenivå kommer man tett på spenningen, gleder og sorger, men samhold, utvikling og felleskap er noe man ikke får oppleve like sterkt som i idretten, forteller han.

I samarbeid med