Ny marerittkveld mot Zagreb for Kolstad – Norsk Topphåndball
Det ble en vond kveld for Christian Berge og Kolstad i kveldens skjebnekamp borte mot Kielce i Champions League. Arkivfoto: Ole Martin Wold/NTB

Ny marerittkveld mot Zagreb for Kolstad

Det ble blytungt kveld for Kolstad hjemme mot Zagreb. Kveldens skjebnekamp ble nær en reprise av stortapet på Balkan i høst. Nå må trønderne skape et lite mirakel for å gå videre.

Det hele var relativt enkelt foran kveldens skjebnekamp for Christian Berges menn i kveld. Kun seier var godt nok for å gå forbi nettopp Zagreb på tabellen i Champions League gruppe A. Slik gikk det ikke. Zagreb vant til slutt fortjent 34-24 etter en svak Kolstad-prestasjon på hjemmebane.

Må vinne

Nå må Kolstad vinne borte mot sterke Kielce – og gjenta Pellister-seieren i Nord-Makedonia på hjemmebane 6. mars, samtidig som Zagreb går poengløse ut av sine kamper. Da kan Kolstad sikre seg 6.plass og play-off.

Zagreb ble som kjent noen nummer for store for Kolstad i høstens kamp på Balkan. Kroatene, anført av en opplagt målvakt Matej Mandic, vant da hele 31-20. Samme Mandic gjorde Kolstad-spillerne frustrerte foran 5500 tilskuere i Trondheim Spektrum i kveld. Den 2,04 meter høye målvakten leverte 40 i redningsprosent før hvilen foran et trøndersk publikum som regelrett måpte utover i omgangen. Zagreb økte ledelsen fra 8-5 til 16-8 – en periode trønderne aldri kom til hektene igjen av. Mandic’ storspill, i kombinasjon med en rekke svake Kolstad-angrep, sørget for 18-10 (!) ledelse til bortelaget i Trondheim

Dog, et lyspunkt var Lars Eggen Rismark, som tok halvparten av skuddene som kom mot i de siste minuttene av omgangen.

Uten

Selv om Gøran Johannesen fikk spilletid i forsvar gjennom kampen, ble det merkbart at siddisen og skadde Magnus Abelvik Rød betyr mye for rødtrøyene i de store kampene i Champions League offensivt. Særlig Simen Lyse og Adrian Aalberg slet offensivt med å få ballen i mål. Det ville seg rett og slett ikke for trønderne i kveldens kamp. Målforskjellen etter drøye 40 minutters spill var fortsatt åtte (17-25). Kroatene rullerte på mannskapet og hadde kontroll på kampbildet. Mens Kolstad brant sjansene fremover, spilte kroatene klokt og holdt vertene på nok avstand til at det ble snakk om en reell spenning utover i kampen.
Sander Rønning reduserte til 21-27 drøye ti minutter før slutt. Nærmere kom aldri Kolstad i kveldens skjebnekamp. Zagreb vant til slutt 34-25.

Simen Lyse, som slet i store deler av kampen, fikk imidlertid fart på børsa mot slutten av kampen og ble Kolstads mestscorende med seks mål.
Cubaneren Yoel Cuni Morales var kroatens beste utespiller før hvilen. Høyrebacken satt inn fem mål  før hvilen før han ble skadet. Høyrebacken om Milos Kos ble Zagrebs toppscorere med fem hver.

Kolstads beste spiller ble Lars Eggen Rismark, som endte med sterke 36% i redninger. Thomas H. Boilesen fikk sin Champions League-debut i kveldens kamp for Kolstad.

Kolstad har ikke mange dagene på å gjenfinne selvtilliten. Allerede lørdag spiller trønderne semifinale mot Haslum i NM i Final8 i Arendal.

PS: Kolstad møter en av storfavorittene i Champions League, polske Kielce i Polen, neste torsdag. Pellister (Nord-Makedonia) gjester Kolstad onsdag 6.mars.