Imsgard tunga på vektskålen i nervepirrende Kolstad-tap – Norsk Topphåndball

Imsgard tunga på vektskålen i nervepirrende Kolstad-tap

Kolstad hentet mesterlig opp Szegeds firemålsledelse og ledet med ett mål få minutter før slutt. Da ble tidligere Elverum-målvakt Emil Kheri Imsgard byttet inn for Szeged. Det ble matchavgjørende i den nervepirrende duellen i Pick Arena i Champions League i kveld.

Kolstad ga Emil Kheri Imsgard og Pick Szeged rundjuling hjemme i Trondheim Spektrum i midten av oktober. Resultatet da ble hele 37-24 (!). Ungarerne hadde ingen intensjon om å gjenta det matchbildet i kveldens returoppgjør på hjemmebane. En jevn kamp endte med Szeged-seier 29-27 tross en solid målvaktprestasjon av Torbjørn Bergerud – som endte med pene 40 i redningsprosent i trilleren i Ungarn i kveld.
Neste onsdag må Kolstad ta revansj hjemme mot Zagreb i Trondheim Spektrum for ikke å falle av i kampen om arrangement fra den uhyre jevne gruppa i Champions League.

Slik var kampen

Gabriel Setterblom sørget for Kolstad-ledelse 1-0, men det var det nærmeste trønderne kom ledelse i Pick Arena i kveldens Champions League-kamp i kveld. Det nærmeste Kolstad kom var 6-6 etter 11 minutters spill i heksegryta i Szeged. Derfra og ut holdt viktige strekspiller Bence Banhidi & co rødtrøyene på en armlengdes avstand ut kampen. I løpet av fem minutter hadde hjemmelaget ristet av seg Sander Sagosen og Kolstad til 10-6. Ungarerne beholdt momentet ut omgangen og 15-12 ledelse. Simen U. Lyse viste igjen at han har tatt store steg på den internasjonale scenen og satt inn flere perler fra sin bakspillerposisjon.

Kolstad-målvakt Torbjørn Bergerud fikk virkelig fart på redningsprosenten etter hvilen, noe Kolstad utnyttet effektivt utover i omgangen. Sigvaldi Gudjonsson viste hvorfor han ble hentet til Trondheim sommeren 2022. Han ble servert den ene pasningen etter andre og scoret fire mål på stripe i løpet av tre minutter. Etter 53 minutter sto det 24-24 på tavla.

Tett

Lagene fulgte hverandre tett i det som ble en nervepirrende affære i Ungarn. Emil Kheri Imsgard kom inn for veteranmålvakt Roland Mikler mot slutten av omgangen. Hamar-gutten takket for tilliten og vartet opp med flere viktige redninger på slutten av kampen. Szeged ledet 28-27 med minuttet igjen på tavla. Ungarerne brukte god etter en timeout og trønderne maktet ikke å stå i mot Borut Mackovseks skudd og mål til 29-27 på en god gammeldags frikastoppstilling. Imsgard rakk å redde Kolstads siste forsøk – til stor jubel i heksegryta i Ungarn.

Zagreb neste

Sigvaldi Gudjonsson ble Kolstads toppscorer med åtte mål. Vertenes Bence Banhidi ble Szegeds toppscorer med samme antall scoringer. Torbjørn Bergerud endte med pene 40 i redningsprosent. Imsgard endte på samme redningsprosent, men han sto kun i ungarernes mål i sluttminuttene, men det var det som ble tungen på vektskålen i kveldens match.

Med kveldens knepne tap står Kolstad fortsatt med ni poeng i den uhyre jevne gruppa i Champions League. Szeged gikk opp i 13 poeng og er nå på samme poengsum som Kielce og Paris. Kiel leder gruppa med 16 poeng.

Neste onsdag spiller Kolstad en uhyre viktig hjemmekamp mot Zagreb i Trondheim Spektrum klokken 18:45. Kroatene ligger poenget foran Sagosen og Kolstad før det oppgjøret.