– Normalt sett skal det være en forholdsvis stor forskjell – Norsk Topphåndball

– Normalt sett skal det være en forholdsvis stor forskjell

Det har vært hektiske dager for Storhamar. Tirsdag er det sluttspillfinale borte mot Vipers.

Storhamar vant 32-26 mot Sola fredag etter en meget sterk sluttspurt på kampen. Dermed vant Storhamar 2-1 i kamper over rogalendingene i semifinalen.

Nå venter Vipers i finalen. Vipers har 99 strake seire mot norske klubber i serie, sluttspill og NM. Dette blir Storhamars femte kamp på 11 dager.

Dette sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen om inngangen til denne finalekampen:

– Det blir litt annerledes enn hva vi har gjort tidligere i sesongen. Vi ønsker alltid å ha to taktikkmøter og én taktisk økt før kamp  Med fire ekstremt krevende kamper på åtte dager samt reise tur/retur både Østerrike og Sola, sier det seg selv at det er både slitne kropper og hoder. Så etter Sola kampen på lørdag har vi tatt fri for å gjøre alt hva vi kan for å skape litt overskudd inn mot den første finalekampen. Vi reiser tidlig på tirsdag til Kristiansand og har et kampmøte der nede.

I DYTTEN: Guro Nestaker banka inn åtte scoringer mot Sola lørdag.

– Føler du dere er nærmere Vipers nå enn tidligere i sesongen?

– I perioder har vi vært nærmere. Når vi snakker 2×30 min i seriekampene og i NM-finalen, må vi erkjenne at det fortsatt har vært et godt stykke opp til det nivået de innehar. De slår oss som vi slår mange av de andre lagene i Norge. Det jeg mener med det er at kampene kan være jevne og tette i store perioder. Så kommer det gjerne en periode på 10 minutter der kvalitetsforskjellen blir stor og da raser det som regel på.

– Hva skal til for å slå Vipers?

– Vi må ha en maks dag. Vipers må ha en litt dårligere dag enn normalt. Så muligheten er der alltid. Det viktigste er å være tøffe nok og ha troa på at det er mulig. Normalt sett skal det være en forholdsvis stor forskjell. Alle kamper lever sitt liv, og vi har har aldri tapt før vi har spilt, svarer Kenneth.

I FORM: Mathilde Rivas-Toft og Storhamar spiller sluttspillfinale borte mot Vipers kl. 18.15 tirsdag. Foto: Fredrik Olastuen

Mathilde Rivas-Toft mener Storhamar-spillerne bare kan senke skuldrene mot Vipes.

– Jeg tenker vi har alle muligheter, vi gleder oss! Fordelen vår er at vi har ingenting å tape, vi må bare slippe oss løs og glede oss til disse kampene.

– Kamp nummer fem på 11 dager. Hvordan mobiliserer dere kreftene til denne?

– Det er klart at denne perioden har vært tøff, men det er jo sånne kamper vi ønsker å spille! Vi har en spillergruppe og et team som gjør sitt beste for å restituere godt nå inn mot disse kampene. De opplevelsene vi har hatt de siste ukene er noe vi må bruke og ta med oss inn til finalekampene. Nå har vi stått i tette og jevne matcher, og det ønsker vi i finalen også, svarer Mathilde.

– Hvordan vil du beskrive resultatene og mentaliteten dere har vist i de siste kampene?

– De siste kampene vi har spilt gir oss energi og selvfølgelig et ønske om å gjenskape det vi har prestert. Vi må ta med oss at i jevne og tellende kamper så har det bikket vår vei, det gir en god følelse inn mot disse kampene.