Nergaard og Grøndahl briljerte i Terningen – høydramatisk i Sandefjord! – Norsk Topphåndball
Morten Nergaard leverte mot Bergen. Arkivfoto: Magnus Stenseth

Nergaard og Grøndahl briljerte i Terningen – høydramatisk i Sandefjord!

I Terningen Arena viste Morten Nergaard hvorfor han er skapt for viktige anledninger da sluttspillet ble kastet i gang søndag kveld. I Sandefjord ble det høydramatisk og i Trondheim overrasket Halden lenge.

Før kveldens kvartfinaler var det knyttet mest spenning til oppgjøret mellom Runar og Drammen i Sandefjord. Spådommen slo virkelig til. Dog, Runar viste lenge at det ikke var tilfeldig at nettopp hvittrøyene sikret seg 4.plassen i årets REMA 1000-ligaen på bekostning av Kjellings Drammen. Lagene lå enten likt i protokollen – eller Runar ett eller flere mål foran – gjennom nesten hele kampen. Midtveis ledet Runar 15-13.

Etter hvilen økte hjemmelaget ledelsen til 16-13 før Trym K. Johnsen og Drammen spilte seg opp til 18-18, men drøye ti minutter før slutt dro Runar fra på ny og ledet 27-24. Den reisen ønsket ikke Drammen å være med på og seks minutter før slutt sto det 28-28. Halvminuttet før full sto det 30-30. Runar tok timeout, men maktet ikke å sett inn deres 31. mål.

Drammen tok timeout tolv sekunder før slutt og Kristian Kjelling tegnet og forklarte hvordan han ville ha det. Det gikk som planlagt og Viktor P. Norberg ble den store helten med 30-31 scoringen i sluttsekundet. Dermed sikret Drammen seg 1-0 i kamper – og en solid godfølelse før onsdagens match i Drammen.

Nevnte Trym K. Johnsen ble toppscorer for Drammen med syv mål og gjestens beste spiller, mens evigunge Tobias Rivesjø satt inn ti for hvittrøyene.

Halden holdt følge

I Trondheim gjorde Kolstad som forventet som de skulle mot Halden, selv om Jan Thomas Lauritzens menn åpnet sterkt og var en torn i siden til seiersvante trøndere. Midtveis i omgangen sto det 8-8. Kolstad  – uten Gøran Johannesen, Gabriel Setterblom og Magnus A. Rød – ble plaget av laget fra grensebyen og lot ikke trønderne få stikke av på måltavla. Midtveis sto det 15-15 i Trondheim. Halden fulgte seriemesterne til 20-20 etter 43 minutters spill. Da takket rødtrøyene for kampen og spilte Mikkel Kr. Madsen og Halden ut av hallen. 20-20 ble til 33-24 i Kolstad Arena.
Aksel Hald ble toppscorer for Kolstad åtte mål Isak Sanderød-Bakkerud ble Haldens toppscorer med fem.

Høy temperatur på Sørlandet

ØIF Arendal valgte Nærbø som deres kvartfinalemotstander. Foran rundt 1600 sluttspillklare tilskuere gikk sørlendingene hardt ut og ledet 9-6 midtveis, mye takket være Kristijan Jurisic’ utallige redninger.

Jærbuenes Halvor Elias Nærland var ikke særlig dårligere i motsatt mål. Selv om ØIF Arendal hadde momentet, ble nevnte Nærland mer og mer sentral for jærbuene i en match med høy temperatur. Gjestene aldri slapp helt taket på REMA 1000-liganes suverende toppscorer Mathias R. Larson og ØIF Arendal.

Til pause sto det 16-14. Midtveis ut i andreomgangen var forskjellen den samme – 23-21. Jærbuene viste seg med tæl og gode taktiske valg og tolv minutter før slutt sto det 23-23.

Sørlendingene viste mot slutten at bronsemedaljene ikke var tilfeldig og vant til slutt 33-29.
Mathias R. Larson ble som vanlig ØIF Arendals mestscorende. Dansken stoppet på elleve mål denne gangen. For Nærbø ble Theodor Svensgård toppscorer med syv mål.

Gikk hardt ut – tapte

Bergens daglige leder Erik Bjørnsen gikk i forkant av dagens kvartfinale hardt ut mot Elverum, uten at det innledningsvis så ut til å skape ekstra gnist hos vertene fra Østerdalen. Bergenserne kom best i gang og ledet lenge, men midtveis i førsteomgangen overtok Elverum initiativet og ledet oppskriftsmessig 7-6.

Elverums Morten Nergaard er som kjent glad i temperatur og stengte igjen bakover, mens lagkompisene scoret jevnt og trutt fremover. Elverum vant til slutt hele 36-18 (!). Dermed sikret Tobias Grøndahl og Elverum seg et god magefølelse før onsdages returoppgjør i Bergen.
Tobias Grøndahl scoret hele 13 mål for vertene, mens Miguel Soares Neves ble bergensernes toppscorer med åtte mål. Morten Nergaard havnet på imponerende i 43 i redningsprosent.

Ny kamper onsdag og torsdag

Lagene møtes allerede kommende onsdag 17 og torsdag 18. april for returoppgjør:

Onsdag 17. april
Halden – Kolstad i Halden Arena klokken 18:00
Drammen – Runar Sandefjord i Drammenshallen klokken 18:15 (TV2 Sport)
Nærbø – ØIF Arendal i Sparebanken Vest Arena klokken 18:30

Torsdag 18. april
Bergen – Elverum i Framohallen klokken 18:00

Om et av lagene ikke har avgjort kvartfinalen til sin fordel, spilles en eventuell tredje kamp 20./21. april med det høyest rangerte laget som hjemmelag.