Mesterlig andreomgang av Vipers! – Norsk Topphåndball

Mesterlig andreomgang av Vipers!

Innimellom tøffe forberedelser til Champions Leauge-kvartfinaler i månedsskiftet april/mai, har Vipers et par seriekamper igjen som også skal spilles. Motstander i søndagens oppgjør var Byåsen, som for øyeblikket er plassert på åttendeplass. En plass i sluttspillet er allerde sikret for trønderne, ingen av lagene under dem på tabellen har mulighet til å ta dem igjen.

Jevn førsteomgang

Starten på kampen var jevn, gjestene var i føringen inntil Jana Knedlikova sørget for 4-3 etter 03:59. Vipers tok etter hvert over føringen i kampen, og da kampuret rundet de første ti minuttene av kampen, hadde hjemmelaget etablert en tremålsledelse, 9-6.

Byåsen hadde imidlertid ikke gitt opp og kjempet tappert videre. De spiste seg inn på hjemmelagets ledelse og kunne etter 22 minutter utlikne til 14-14.

Mot slutten av omgangen så det ut til at Vipers hadde festet grepet på kampen, men nok en gang klorte Byåsen seg fast, og selv om de spilte to minutter med en spiller mindre mot slutten av omgangen, klarte ikke Vipers å etablere en ordentlig ledelse, lagene kunne til slutt gå til pause på stillingen 20-18.

Ragnhild Valle Dahl. Foto: Vipers Kristiansand.

Norsk Topphåndball publiserte et intervju med Ragnhild Valle Dahl om tiden hennes i Vipers tidligere denne uka, det kan du lese her:

Valle Dahl:  – Jeg er både stolt, ydmyk og glad – Norsk Topphåndball (topphandball.no)

Mestertakter i den andre omgangen

Det var som om det var ett nytt Viperslag som kom på banen etter pausen, hjemmelaget kjørte nærmest over gjestene fra avkast. Etter 41:22 sørget Sunniva Amalie Næs Andersen for timålsledelse, 29-19, med sitt syvende mål for kvelden.

Med timålsledelse til Vipers jevnet kampen seg noe ut og avstanden mellom lagene holdt seg stabil en lang periode. Rett før matchuret passerte 50 minutter, sørget Katarina Jezic for fortsatt timålsledelse, da hun satte inn 36-26 fra egen banehalvdel.

I de siste ti minuttene av kampen viste Vipers fram flott spill og lekte seg nærmest med motstanderbe, både i forsvar og i angrep. Rett før at kampuret passerte 53 minutter, sørget Martine Kårigstad Andersen for fjortenmålslededelse, da hun satte inn 40-26.

Publikum hyllet seriemesteren med stående trampeklapp mot slutten av kampen, som til slutt endte med trettenmålsseier 44-31. Sunniva Amalie Næs Andersen og Markèta Jerabkova ble toppskårere for Vipers med sju mål hver. Sunniva Amalie Næs Andersen ble også kåret til Vipers sin beste spiller.

For flere detaljer fra kampen, sjekk ut Fædrelandsvennen (+), Vipers leker seg i Aquarama nå – fvn.no, og NHF sin livedekning av kampen, Live kamp, Vipers Kristiansand (Våg Elite) – Byåsen Håndball Elite | handball.no.