Mathias Mjørud (18) har signert sin første kontrakt med A-laget til Bækkelaget – Norsk Topphåndball
Foto: BSK

Mathias Mjørud (18) har signert sin første kontrakt med A-laget til Bækkelaget

Mathias kom til Bækkelaget sitt rekruttlag fra Kjelsås før 23/24-sesongen og tidlig markerte han seg såpass positivt at han fikk trene en del med A-laget. Når Sebastian Reiersen etter ganske kort tid av sesongen fikk en kjedelig hodeskade så sto Mathias plutselig i en situasjon der han utgjorde målvaktsteamet i Rema 1000-ligaen sammen med Simen Westby. En oppgave han har løst på en flott måte og har hatt flere gode øyeblikk, mange vil nok spesielt huske innhoppet hans borte mot ØIF Arendal i Januar. Nå går han altså på en ny sesong, denne gangen som fast A-lagsspiller og vil utgjøre målvaktsteamet sammen med Sondre Orheim og Sebastian Reiersen.

Mathias selv sier dette om at han nå blir en fast A-lagsspiller: «Jeg har nå hatt et år med jevnlige treninger med A-laget og dette føles som et naturlig skritt videre i min karriere. Neste sesong blir målet å ha mest mulig utvikling, og da tror jeg Bækkelaget er riktig sted for meg.»

Hovedtrener Jørgen Laug er glad for å få med seg den unge talentfulle målvakten videre: «Mathias er en gutt som jeg har kjent siden han startet på Wang Toppidrett for 3 år siden, den gangen som en høy, ukoordinert, men spennende målvakt. Han selv sammen med Erik Andersen har gjort en kjempejobb de siste årene både på skole og i klubb og det er fullt fortjent at han nå blir tatt fast opp i A-laget vårt. Vi håper utviklingen skal fortsette slik at han kan konkurrere om meningsfulle minutter i ligaen etter hvert.»