Marie Davidsen:  – Jeg følte at nå var jeg klar for et nytt kapittel – Norsk Topphåndball
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Marie Davidsen:  – Jeg følte at nå var jeg klar for et nytt kapittel

Landslagsmålvakt Marie Davidsen har vært fem år i utlandet hvor hun har spilt for tyske Thüringer og rumenske CSM București.  I februar signerte hun to-årskontrakt med Molde og flytter til Norge etter sesongslutt i Romania. 

– Jeg følte at nå var jeg klar for et nytt kapittel.  Jeg har vært fem år ute, og nå var jeg klar for å komme tilbake til Norge og bo nærmere familien.  Jeg er veldig motivert for fortsettelsen og ser frem til å ta fatt på to sesonger i Molde, det gleder jeg meg veldig til, forteller Marie Davidsen (30). 

– Jeg håper at vi kan være med i toppen og kjempe om medaljer.  Så får vi se hvordan det blir, jeg skal gjøre alt så vi vinner flest mulig kamper. 


Hva blir mest allright med å flytte hjem igjen?

– Det handler om totalpakken.  Romania er ganske langt vekk fra Norge, og den avstanden hjem har spilt en rolle nå mot slutten.  Jeg har savnet de hjemme og ser frem til muligheten til å komme nærmere kjæreste, familie og venner.

– Og så er jeg en spiller som liker å få mye ansvar.  Det skal bli kjekt å spille mye og så ser jeg veldig frem til å bli kjent med mine nye lagvenninner, sier 30-åringen ivrig.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Marie Davidsen spilte syv sesonger i Tertnes før hun i 2019 flyttet til Tyskland for å spille i Bundesligaen for Thüringer.  I 2021 gikk hun videre til CSM București.

– Dette oppholdet utenlands har betydd veldig mye, sier hun takknemlig. –  Jeg har vært med på mye både håndballmessig og utenfor banen.  Jeg har blitt kjent med mange forskjellige mennesker og har utviklet meg både som menneske og håndballspiller.  Jeg er glad for at jeg fikk muligheten til å komme meg utenlands og oppleve en annen kultur enn det vi er vant til i Norge.  Det har vært kjempegøy og lærerikt.


Hva er høydepunktet fra dine fem år i Tyskland og Romania?

– Fjoråret var en kjekk sesong, da gjorde vi det utrolig bra og det var første gang jeg var med å vinne ligaen her i Romania.  Det var gøy å gå ubeseiret gjennom hele sesongen i Liga Nationala Women.  Vi var gode i Champions League også i fjor, men vi møtte et godt Esbjerg-lag i kvartfinalen og nådde ikke målet om Final 4.  Men det var en veldig gøy sesong. 


Hva kommer du til å savne når du nå flytter hjem til Norge?

– Det å møte mange forskjellige mennesker fra ulike land og lære de å kjenne, det har vært ufattelig kult.  Og jeg kommer til å savne det å spille i Champions League.  Det er gøy og lærerikt og møte de aller beste.  Men samtidig gleder jeg meg til å begynne på et nytt kapittel også, bedyrer hun. 

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Marie har Emilie Hegh Arntzen og Vilde Mortensen Ingstad som lagvenninner og den norske trioen var med da CSM București røk ut mot franske Metz i kvartfinalen i Champions League.  Det ble tap 24-27 på hjemmebane 28. april og i returoppgjøret spilt i Frankrike 4. mai ble det tap 23-29.

I Liga Nationala Women leder CSM Bucuresti etter 21 seire, 1 uavgjort og 1 tap på 23 kamper. 

– Vi er selvfølgelig skuffet for at vi heller ikke i år kom til Final 4.  Det var et mål for oss.  I ligaen har vi gjort det bra.  Nå har vi tre kamper igjen, det er bare å stå på og sørge for at vi vinner serien også i år.  Den rumenske ligaen er sterk med mange gode lag.

– Nå skal jeg nyte den siste tiden og jeg gleder meg til at jeg forhåpentligvis får en fin avslutning på sesongen, smiler hun. 


Hvordan har du utviklet deg som målvakt etter at du reiste utenlands?

– Jeg føler egentlig at jeg har utviklet meg på det meste.  Jeg har vært heldig med spilletid disse fem årene og har fått mye ansvar.  Jeg har lært meg å takle press på en helt annen måte.  Jeg føler jeg har tatt steg i den fasen av spillet og er nå en mer erfaren målvakt. 

– Det er viktig for en målvakt å ha mye erfaring.  Jeg har fått stått i tøffe situasjoner, det vokser og lærer man mye av, sier Marie Davidsen avslutningsvis.