Månedens lag for kvinner i september – Norsk Topphåndball

Månedens lag for kvinner i september

Månedens lag er levert i samarbeid med Skarpnes, og det er med glede at vi kan gratulere sesongens første månedens lag for REMA 1000-ligaen Kvinner.

Nytt av året er at vi også presenterer månedens spiller. Men dette kommer vi tilbake til senere.

Først ut er de 7 spillerne som danner Månedens lag September 2023.

Laget er tatt ut basert på mottatt data fra kampene som er spilt i september samt de kampene som ble spilt i slutten av august.  (MEP – Mest effektive spiller)

Målvakt: Eli Smørgrav Skogstrand, Larvik
I sesongens første måned var det Larvik sin nye målvakt som fikk plass i målet. Hun noterte seg for 66 redninger og en redningsprosent på 34,9%. I tillegg hadde hun hele 19 assist.
Snitt MEP pr. kamp: 2,50

Venstre kantspiller: Camilla Herrem, Sola
Herrem har jobbet knallhardt og er tilbake på månedens lag. Med 9 assist, 29 mål, snitt på 5,8 mål pr kamp og en uttellingsprosent på 82,9% inntar hun plassen ute på venstre kanten
Snitt MEP pr kamp: 4,10

Venstre bakspiller: Maja Furu Sæteren, Larvik
Maja starter sesongen som hun avsluttet de to siste måneden i fjorårets liga med en plass på månedens lag. 4 kamper og 40 mål gir et snitt på 10 mål pr kamp og en uttellingsprosent på 70,2%. Legg til 14 assist og vi har sesongens første venstre bakspiller på plass.
Snitt MEP pr kamp: 5,80

Midtre bakspiller, Christine Karlsen Alver, Molde
I det fjorårets suverene midtre bakspiller har reist for å prøve lykke i andre land benytter en annen Molde spiller til å overta plassen på månedens lag. 47 mål på 65 skudd gir en uttellingsprosent på 72,3%. I disse tallene ligger det også 18 mål fra 7 metersmerket, og det på nettop 18 forsøk. Men hun har ikke tatt alle skuddene selv. 29 assist til lagvenninner har det også blitt.
Snitt MEP pr kamp: 5,0

Høyre bakspiller: Anna Vyakhireva, Vipers Kristiansand
Anna avsluttet forrige sesong med å være en sentral bidragsyter i Vipers imponerende tredje Champions League tittel. Denne sesongen har hun ikke vilt på tidligere suksess. 17 mål på årets første fire kamper krydres med 29 assist, som gir hele 7,3 assist i snitt pr kamp. Månedens assist dronning
Snitt MEP pr kamp: 5,1

Høyre kantspiller:  Maja Magnussen, Sola
Også på den andre kanten er det Sola som sikrer seg sesongens første plass. Her er det Maja Magnussen som inntar posisjonen som høyre kantspiller. Hun har nettet 22 ganger på 30 forsøk, har en uttellingsprosent på 73,3%, samt notert seg for 8 assist.
Snitt MEP pr kamp: 3,1

Linjespiller; Ane Cecilie Høgseth, Storhamar
Ane Cecilie Høgseth viser styrke både bakover og forover på banen. I angrep brukte hun kun 21 baller på å notere seg for 19 mål. Da snakker vi om hele 90,5% i uttellingsprosent
Snitt MEP pr kamp: 3,3

Vi gratulerer alle sammen!