Lukas Karlsson: «Vi er et steg nærmere drømmen om REMA 1000-ligaen» – Norsk Topphåndball

Lukas Karlsson: «Vi er et steg nærmere drømmen om REMA 1000-ligaen»

Turen til Trondheim og Melhus sist helg endte med 2 poeng i bagasjen på vei hjem.

Hardtkjempende og talentfulle Melhus spillere kommer til å ta poeng mot mange lag denne sesongen, heldigvis holdt Follo hodet kaldt og vant kampen med 4 mål. Follo viser en fin bredde i troppen der dobbel dekning på alle plasser er gull verdt i kampen om opprykk.

Etter kampen mot Melhus leder Follo serien med hele 6 poeng ned til Sandefjord på andre plass.

TABELL 1. DIVISJON MENN

Follos tre siste kamper i første divisjon: 
Søndag 4. februar: Melhus – Follo 28-32
Søndag 28. januar: Follo – OSI 38-24
Onsdag 24. januar: ROS – Follo 21-31

Kampene kommer tett i årets serie og allerede på søndag klokken 16:00 møter Follo neste motstander på hjemmebane.

Mr FairPlay og Bergsøy kommer på besøk til Stil Arena

Neste motstander for Follo gutta er Bergsøy. Laget fra Fosnavåg er inne i sin første sesong i første divisjon. I det motsatte oppgjøret vant Follo 34-28 på Bergsøys hjemmebane Herøyhallen. Kampen vil for alltid bli husket for noe helt annet enn Follos seier. I kampen viser Bergsøys keeper Oddvar Johan Roseth fram en utrolig FairPlay ånd og sørget for at Follos Mikkel Solheim unngikk en 2 minutters utvisning. Se klippet fra episoden her:

I skrivende stund har klippet fått smått utrolige 11,1 millioner avspillinger på Norsk Topphåndballs Instagram kanal. Oddvar Johan Roseth er virkelig et FairPlay forbilde!

En Langhusgutt stiller trolig til start for Bergsøy

Raivis Gorbunovs er Bergsøys meste effektive spiller og toppscorer så langt. Latvieren står så langt med hele 114 mål og 88 assist. Med 114 mål i serien er han på tredje plass over de mest scorende spillerne i serien. Raivis er venstreback og kan også spille som midtback. 

Kantspiller Emil Raknes har scoret nest flest mål for Bergsøy med 96 fulltreffere. Raknes har tidligere spilt for Kolstad.

Langhus-gutten Nicolay Nordli er en viktig brikke i Bergsøy og han har 82 målgivende pasninger så langt i sesongen. Nordli har tidligere vært innom Langhus og Bækkelaget.

Tobias Skonnord Hansen månedens Follo spiller i januar 

Skonnord Hansen er fortsatt Follos mest effektive spiller. I tillegg ble han velfortjent kåret til månedens Follo spiller i januar. Tobias har så langt levert imponerende 106 målgivende pasninger noe som betyr at han har assistert drøye 20% av Follos mål i serien så langt. Når man i tillegg regner med hans 66 mål og 106 assist sammenlagt har han värt involvert i nesten 33% av Follos mål i seriespillet før Bergsøy kommer på besøk på søndag.

I kampen mot Melhus noterte linjespiller Mikkel Vestli seg for 9 mål. Det bidro til at han tok over rollen som foreløpig toppscorer i Follo to mål foran kantspiller Marius Bergseng Gulbrandsen. I kampen mot Melhus ble bakspiller Andreas Pihl kåret til Follos beste spiller.

Lukas Karlsson: «Et steg nærmere drømmen»

Follo Media fikk siste nytt fra hovedtrener Lukas Karlsson før kampen mot Bergsøy.

En spennende Melhus kamp som Follo vant til slutt med 4 mål

«Det var en kamp som ga mange fine svar. Vi hadde ingen god flyt i første omgang. Jeg skulle nesten ønske at vi hadde filmet garderoben i pausen. Det var en utrolig god atmosfære der vi hadde mange konstruktive diskusjoner om hvordan vi skulle snu kampen»

«Så lenge man som trener merker at vi har det rette tenningsnivået, så burde vi vinne en så tett kamp. Vi har også en utrolig god bredde i troppen der for eksempel Sivert (Tryggestad) kommer inn i mål og leverer fra benken. Det er gøy å se at spillerne holder seg klare når sjansen kommer. Det viser en mental styrke» 

Fokus på trening denne uken 

«Vi har sett en del video med tidligere Bergsøy kamper. Også vår bortekamp mot dem. Vi har fokusert på hva vi kan forbedre i kampen som kommer nå»

«Alle spillerne utenom Sander Lothe er fit for fight. Det er sjelden man som trener opplever sånne sesonger der vi har veldig få skader. Når vi har en så god kontinuitet blir det også et høyt nivå på trening over lang tid. Axel (Reimblad) gjør en god jobb med spillerne og han har god kontroll på belastningen» 

Bergsøy 

«Når Bergsøy har flyt kan de som mange andre lag i første divisjon vinne mot de fleste lagene. Men vi kan også straffe Bergsøy for de feilene de gjør»

«De har flere gode spillere som blant annet Raivis Gorbunovs som er en utrolig aktiv spiller. Jeg tror ikke han er under 10 eller 12 skudd i hver eneste kamp. Vingen (Emil Raknes) er også en meget god spiller. Jeg synes også at keeperen (Oddvar Johan Roseth) til Bergsøy er veldig god»

Forventninger til kampen 

«Jeg forventer så klart 2 poeng etter kampen. Men igjen må vi komme inn med rett energi og innstilling som vi har snakket om mange ganger så langt i sesongen. Kampen ligger i våre hender, ingen diskusjon om at vi er et bedre lag»

«Vi er et steg nærmere drømmen (spill i Rema 1000-ligaen), det kan vi si. Drømmer er en sterk motivasjon som lag og som individ. Vi skal tørre å drømme. Det var viktig for meg som spiller også. Jeg hadde kanskje ikke så mange mål som jeg skrev ned, men jeg hadde mange drømmer. Det var viktig for som spiller og jeg tror at det er viktig med drømmer for mange spillere i dag også. Man skal tørre å drømme»

Follo Media ønsker lykke til!