Luka Panza til Elverum! – Norsk Topphåndball
Luka Panza. Foto: Geir Terkelsen/ØIF

Luka Panza til Elverum!

ØIF-trener Luka Panza har signert for Elverum.

Tidligere denne sesongen ble det klart at Raymond Hamar gir seg som assistenttrener. Siden da har sportslig utvalg jaktet en som kan fylle rollen til bautan som i årtier har vært et viktig bidrag inn i Elverum Håndball. Yngres, Rekrutt og A-lag har nytt godt av Raymonds filosofi og tilstedeværelse i klubben.

Nå har altså sportslig utvalg omsider fått landet en løsning og en makker for Børge Lund.

Elverum Håndball kan i dag meddele at Luka Panza går inn i en fulltidssstilling i klubben og danner makkerpar med Børge Lund rundt A-laget. Dermed er en viktig brikke i trenerteamet på plass.

Om du ikke drar kjensel på navnet med det første, så har du med stor sannsynlighet sett han i Terningen Arena tidligere, Panza har nemlig vært en del av trenerteamet i ØIF Arendal siden 2018, først sammen med Marinko Kurtovic og siden med Heine Jensen.


Solid bakgrunn fra kroatisk håndball

Luka Panza bringer med seg en solid og rikholdig bakgrunn fra kroatisk håndball. Han startet sin trenerkarriere i Kroatia, hvor han var ansvarlig for akademiet til RK Zagreb fra 2010 til 2015, en av de mest prestisjefylte håndballklubbene i landet. I denne rollen fokuserte han på å utvikle unge talenter og forberede dem for en profesjonell karriere. Hans arbeid med ungdomsprogrammet ble høyt verdsatt, og han ble kjent for sin evne til å identifisere og utvikle fremtidige stjerner.

Panza har også hatt en viktig rolle som trener for Kroatias juniorlandslag fra 2012 til 2017. Under hans ledelse oppnådde laget betydelige resultater i internasjonale konkurranser, noe som ytterligere befestet hans rykte som en dyktig og strategisk trener. Hans evne til å lede og utvikle unge spillere ble tydelig gjennom disse årene, hvor han formet flere spillere som senere skulle gjøre det stort på seniornivå.

I tillegg til sin tid i ØIF Arendal, hvor han bidro til å styrke lagets prestasjoner i den norske eliteserien, har Panza også vært involvert i trenerutdanning og utvikling av håndballtrenere på nasjonalt nivå i Kroatia. Han har holdt flere kurs og seminarer, hvor han har delt sin ekspertise og innsikt i moderne håndballteknikker og treningsmetoder. Dette viser hans dedikasjon til håndballen, ikke bare på banen, men også i å heve nivået blant trenere.

100% stilling

Panzas kontrakt med Elverum Håndball strekker seg over to år, noe som gir både ham og klubben en god tidshorisont for å implementere nye ideer og metoder.

«– Vi har sett på noen ulike profiler. Vi vet at Luka har gjort en veldig god jobb i Arendal og skal ha mye av æren for resultatene der nede. Han har gode referanser og er en trener som jobber hardt, har stor arbeidskapasitet og er sterk taktisk» sier sportslig leder i EH,Nils Kristian Myhre.

Myhre legger til at Panza nå går inn i en full stilling i klubben, og vil få flere oppgaver enn hva Hamar har hatt som kun hadde en 60% stilling. Nøyaktig hva vil man få mer klarhet i etterhvert, men alt fra taktiske analyser til oppgølging mot rekrutt er naturlige arbeidsoppgaver.

Elverum Håndball har en lang og stolt historie med mange triumfer både nasjonalt og internasjonalt. Klubben har vunnet flere seriemesterskap og har hatt imponerende deltagelser i EHF Champions League. Med Luka Panza på laget er målet å fortsette denne suksessen og samtidig bygge en sterk grunnmur for fremtiden. Panzas ankomst markerer et nytt kapittel for Elverum Håndball, hvor man både ser bakover med stolthet og fremover med store ambisjoner​!