Mats Schei Fossum signerer til 2025 for Follo HK – Norsk Topphåndball

Mats Schei Fossum signerer til 2025 for Follo HK

Follos linjespiller Mats Schei Fossum signerer for Follo HK fram til 2025.

Linjespilleren kom til Follo HKs rekruttlag foran sesongen 2022/2023. 2005-modellen kom da fra vår samarbeidsklubb Ski IL Håndball en klubb han har spilt i siden håndballskolen. Under årenes løp har han også deltatt på flere av Follo HKs håndballskoler.

Sesongen som har passert har vært svært innholdsrik for den 203 cm høye linjespilleren. Han gjorde sin debut på Follos a-lag i første divisjon, han har deltatt på regionale landslagssamlinger samt gjort sin debut for Norges juniorlandslag mot Polen. I tillegg ble han kåret til Årets Spiller for Follo HK Rekrutt for sesongen 2023/2024.

I løpet av de to seneste sesongene i Follo HK har han gjort store steg framover og videreutviklet seg som håndballspiller fysisk, teknisk og taktisk.

Mats Schei Fossum: «Jeg gleder meg til kommende sesong i Follo»

Gratulerer med kontrakt. Hva synes du om å få en kontrakt med Follo HK?

«Det er kult. Jeg gleder meg veldig til å starte opp en ny sesong her i Follo. Det er gøy å få muligheten til å være med videre. Jeg ser fram til å være en del av en god treningsgruppe med et veldig bra trenerteam. Gleder meg til å jobbe videre med gode lagkamerater og flinke trenere i Follo HK»

«Når jeg var liten drømte jeg om å spille på høyt nivå og spille for Follo. Jeg har gått på Follo kamper nesten så lenge jeg kan huske og det er en fin klubb å være i»

Hvordan har du klart å ta så store steg denne sesongen?

«Jeg har veldig god dialog med trenerteamet og trener hardt. Sammen med trenerteamet kommer vi fram til enkle fokuspunkter som vi skal jobbe spesifikt med. Det må ikke være for mange punkter på samme tid, men vi holder det enkelt. Det sammen med mye trening utenfor de vanlig håndballøktene på styrkerommet har vært bra for meg»

Hvordan er det å være spiller i Follo HK?

«Det er veldig bra. Du får mange muligheter til å utvikle deg. Her er det trenere som legger merke til deg og du får mange råd på hva du kan utvikle deg på for å bli bedre. Det er en fin spillergruppe både på a-laget og rekruttlaget som hjelper hverandre og gir også gode råd»

Hva har de 2 siste årene gitt deg?

«De siste to årene har gitt meg muligheter for bra utvikling. Jeg har fått tilpasset en treningshverdag for å få best mulig individuell utvikling. Underveis har jeg hatt gode samtaler med trenerne i forhold til hva jeg kan bli bedre på. Det er gøy å være en del av et satsningsprosjekt og en satsningsklubb»’

«Adrian Saastad har vært viktig for meg. Sammen med han har vi blant annet studert andre linjespillere med omtrent samme fysikk som meg og sett på hva jeg kan jobbe videre med. Jeg har tatt mange steg med Adrians hjelp. Det er fint med en sånn sparringspartner og vi har jobbet med en fokusplan igjennom sesongen»

«De andre trenerne har også hjulpet meg med å blir bedre. Lukas (Karlsson), (Mads) Gulbrandsen, Axel (Reimblad) og Jørn Rune (Andersen) har alle hjulpet meg. I den første sesongen med (Mats) Saugen og Olli (Ole Stian Rødal) lærte jeg også mye»

«I tillegg har jeg fått råd og tips underveis fra de eldre spillerne i klubben. Mange er flinke til å komme råd til de yngste spillerne og dele sin erfaring»

Hva er dine mål for kommende sesong?

«Hovedmål er å utvikle meg mest mulig for å bli best mulig. Kanskje underveis få noen minutter i Rema 1000 ligaen. Samtidig har jeg en veldig fin utviklingsarena i 2 divisjon og et bra treningsopplegg som kommer til å gjøre meg bedre. Jeg skal gripe de mulighetene som kommer og utvikle meg mest mulig. Et prioritert område er å bygge videre på fysikken sammen med Axel (Reimblad, fysisk trener) som er veldig flink. Fysikk er viktig for å bli en god seniorspiller»

«Jeg er ung og kan utvikle alt videre håndballmessig også og kanskje jobbe videre med det som er min spisskompetanse. I Follo har jeg en fin utviklingsarena»

Har du noen mål for din håndballkarriere?

«Mitt mål er å nå så langt mulig og bli så bra som mulig. Det hadde vært kult å leve av håndballen, men for å gjøre det må man så klart fokusere mest mulig på utvikling når man er ung»

«Jeg gleder meg masse til å fortsette i Follo HK»

Adrian Ark Saastad: «Mats har et stort treningstalent og har en utrolig stayerevne»

Adrian Ark Saastad, hovedtrener Follo Rekrutt og assistent trener for Follos a-lag har fulgt Mats Fossum tett i sesongen som har passert

Hva synes du om Mats som spiller?

«Mats er litt sammensatt synes jeg. Han har åpenbart fått utdelt noen gode fysiske forutsetninger med høyde og rekkevidde. Men det er noe ekstra med det treningstalentet han har. Mats har vist en utrolig stayerevne og har innsats over tid selvom det skulle være perioder der noe går i mot»

«Mats har en god kritisk sans. Han har ekstremt mange positive sider. Mats har også evne til å se ting i et litt større perspektiv. Han er kritisk til seg selv og vet hva som skal forbedres»

«Et godt eksempel på hans treningstalent og treningsiver var i starten av sesongen. Noen av spillerne hadde en kollisjon med et skole arrangement og en jojo test. Som den eneste tok Mats initiativ på egen hånd for å få gjennomført en jojo test. Og på morgenen en fridag løp han jojo testen alene i Skihallen mens jeg så på. Alle som har løpt en jojo test vet at det er noe man helst ikke vil gjøre alene da har man ingen å løpe imot som kan hjelpe deg til et bedre resultat»

Hva synes du om hans utvikling og er det noe spesielt han skal utvikle framover?

«Mats har tatt store steg i alle deler av spillet sitt. Han har tatt store steg på duellkompetansen. Det siste er viktig for å bli en allsidig 3er på toppnivå. Han er jevnt over ganske god på det meste. Mats må spisse noen elementer framover. Han har gode blokk ferdigheter og rekkevidde»

«Han skal utvikle skuddferdigheter ytterligere og det sammen med fokus på å fortsatt utvikle duellspillet er nok hovedfokus»

«Mats er en ung gutt på over 2 meter som har gjort en kjempe jobb med å få på noen kilo. Det blir et steg opp i duellspillet framover og bakover det krever tålmodighet å jobbe med fysikken framover. Han har fått en veldig god motorikk og er atletisk»

Hva slags type er Mats?

«Som type er Mats en ledertype. Han går foran for å skape en prestasjonsgruppe. Mats stiller krav til seg til selv og han stiller krav de rundt han. Han tar tak på banen og for en linjespiller som er så ung er det veldig bra at han styrer fra 3er posisjonen»

Hovedtrener Lukas Karlsson: «Mats er den typen spiller som det er gøy å være trener for. Det største talentet man kan ha er et treningstalent»

Hva kjennetegner Mats som spiller?

«Mats er en spiller jeg har fulgt helt siden han var G16 spiller på Ski Gutter 2005. Han hadde noe ekstra og han trente for å bli så bra som mulig. Mats har en tøff mentalitet og han har denne sesongen tatt store steg. Mats har nok skjønt selv at han kan bli veldig god og han trener veldig godt for å se hvor god han kan bli»

«Mats er den typen som det er gøy å være trener for. Det største talentet man kan ha er et treningstalent. Axel (Reimblad, Follos fysiske trener) sier at Mats Fossum er den som trener hardest på rekruttlaget»

«Som spiller har Mats en stor rekkevidde og han har overraskende god kontroll på den lange kroppen sin. Mats har jobbet tett med Adrian og Adrian er dyktig på å forberede gutta på hva som kommer på et høyere nivå sånn at de skal være best mulig forberedt på hva som kommer lenger fram»

Torbjørn Andersen: «Mats har tatt store steg de siste to årene og vi håper at han fortsetter med det»

Hvordan vil du beskrive Mats Fossum som spillertype?

«Mats har et ekstremt spennende rå material. Han har hatt to år med store steg og vi håper jo på at han skal fortsette det sporet. Mats har jo en stor rekkevidde og en snaphanske noe som er en veldig god start for en linjespiller»

«Som alle andre unge spillere må han jobbe med det fysiske. Mats er spennende på både kort og lang sikt framover. Og nå får han en bra matching. Han holder et fint 1 divisjons nivå allerede nå og han vil fortsette med å ta store steg framover. Det vil overraske meg mye om han ikke får noen minutter med eliteseriespill i 2024 og 2025»

Follo Media gratulerer Mats Schei Fossum med kontrakt og ønsker lykke til med den kommende sesongen!