KØPP: – Klubben står foran en ny tidsregning – Norsk Topphåndball
Eirik Køpp. Foto: Fjellhammer

KØPP: – Klubben står foran en ny tidsregning

En ting er at Eirik Køpp er kristiansander og møter Kristiansand lørdag kveld. En annen ting er hva den nye Fjellhammer Arena vil bety for klubben fremover.

– Fjellhammer har en rik historie, solid breddeklubb, gode junioravdelinger, et herrelag med ambisjoner i REMA 1000-ligaen og et godt damelag i 1.divisjon. Nå gleder vi oss til å innvie nye Fjellhammer Arena, og ingenting er bedre enn at det blir mot Kristiansand. Klubben står foran en ny tidsregning, sier Eirik Køpp til topphandball.no.


Åpningsfest

For lørdag innvies utvilsomt et nytt kapittel i Fjellhammers historie når Fjellhammer Arena åpnes.
– Denne klubben har i mange, mange år fått frem talenter og gode årganger. Nå blir forutsetningene enda bedre fremover. Fjellhammer har en lys fremtid. Det er det liten tvil, mener den hardtskytende bakspilleren med en fortid i AK28 (moderklubb) hjemme i Kristiansand, Kristiansand Topphåndball, ØIF Arendal, Haslum og Gummersbach i Tyskland.

For det er mange håndballklubber som har fått en ny vår med ny, moderne arena. Kolstad (Kolstad Arena), ØIF Arendal (Sparebanken Sør Amfi) og Elverum (Terningen Arena) er de fremste eksemplene på herresiden på hva nye, moderne fasiliteter betyr for publikumsopplevelser og kommersialisering de siste 10-12 årene.

– Fremgang skapes ikke av seg selv, men en ny arena gir en boost til hele miljøet, troen på fremtiden og ikke minst flere treningsflater. Vi er kanskje noe mer nervøse foran denne serieåpningen enn ellers, men aller mest gleder vi oss til å løpe ut og virkelig skrive neste kapittel i klubbens historie, forteller Eirik Køpp som satt inn 62 mål i REMA 1000-ligaen og sluttspillet for grønntrøyene sist sesong.

Solid trio

For det er ikke bare fasilitetene som har fått et løft i Fjellhammer Arena før åpningsfesten. På trenerbenken står Robert Hedin, Sveriges landslagssjef Glenn Solberg og Sindre Walstad (målvaktstrener).
– Disse tre trenger ingen nærmere presentasjon, men det er opp til oss spillere å omsette deres tanker til godt spill og resultater på banen. Store deler av spillertroppen er også byttet ut gjennom sommeren. Det er mye nytt hos oss. Det tar tid å få alt på plass slik vi ønsker det, men jeg forstår at folk har forventninger til oss, medgir Køpp.

Ut har bautaer som Sondre Gjerdalen (ØIF Arendal), Loke Peter Brasen (Kristiansand), Simen Søgaard (Elverum), Kasper S. Syversen (Runar) og Alexander Mitrovic (Dessau-Rosslau, Tyskland) forsvunnet. Totalt har åtte spillere forlatt «Nye» Fjellhammer.

– Det betyr at det er viktig for kontuiniteten at du holder deg skadefri og ikke tilbringer mer tid hos fysioterapirommet?
– Ja, det tar som sagt tid å sette sammen laget. Selv føler jeg kroppen er god og klar for seriestart, melder han.

Ni spillere har meldt sin ankomst, med Amadeus Hedin (Lemvig, Danmark), Asgeir S. Vignisson (Helsingborg), Besard Hakaj (Minden, Tyskland) og måltjuven Morten Bøe Linder (Halden) som de mest kjente profilene. Det er likevel en unggutt Køpp trekker frem som ekstra interessant.

Fremadstormende

– Morten Holmgren har virkelig vist seg frem på høyrebacken i oppkjøringen. Han er ung og trenger tid, men han tror jeg vil vise seg frem i løpet av sesongen, spår den høyreiste venstrebacken.

– Og kun seier er godt nok i sesongåpningen?
– Kristiansand og Loke (red.anm: Peter Brasen, som har spilt i Fjellhammer de to foregående sesongene) er en tøff start for oss. Det er to jevne lag som møtes, men vi tar hjem seieren og får en god åpning på sesongen i ny arena. Selv om Fjellhammer har for vane å ta en del skalper gjennom sesongen, er vi avhengig av å vinne kamper mot antatt jevne motstandere som Kristiansand for å komme til sluttspillet. For Fjellhammer skal til sluttspillet denne sesongen. Fremtiden er grønn, avslutter Eirik Køpp.

Da passer lite bedre enn å slå gamleklubben og Loke Peter Brasen i håndballfesten lørdag. Det lukter rett og slett grønn bærekraft av satsingen i Fjellhammer Arena
!

PS: Kampstart lørdag er 17:15. Åpningsfesten sendes også på TV2 Sport.