Drammen: – Emil fikk endelig noe å jobbe med – Norsk Topphåndball

Drammen: – Emil fikk endelig noe å jobbe med

Nykomlingen Emil Hansson på høyrekanten har ikke fått så veldig mange baller å jobbe med så langt i oppkjøringen, men i NM-kampen borte mot Notodden ble det syv mål på ti forsøk. Og da kollega Ola Hoftun Lillelien toppet det med ti mål på sine tolv forsøk, ble det kantspillernes dag da DHK vant komfortabelt 48-19.

-Det stemmer at jeg er blitt litt sulteforet ute på høyrekanten, men det vil komme med med samtrening og bedre timing. Alle kantspillere vil alltid ha flere baller å jobbe med, bekrefter Emil.
Svensken kom fra nyopprykkede Viking TIF i sommer, men har solid erfaring fra både svensk og tysk topphåndball.

-Erfaringen er god å ta med seg, og så skal jeg bare justere opp tempoet fra fjorårets 1. divisjonsspill i Viking, så skal også publikum i Drammenshallen få noe å glede seg over, lover svensken.
Han ble 5. mestscorende spiller i 1. divisjon forrige sesong med 142 mål.

Mot Notodden i NM-kampen søndag lå han og de andre DHK-spillerne hele tiden i startgropen for å starte på kontringer, og de to høyrekantene løp inn 17 mål til sammen. På venstrekanten vikarierte Sindre Aho og Nikolai Moe for de to ordinære venstrekantene Ole-Henry Dahl og Kristoffer Raastad-Hoel som begge så kampen fra tribuneplass sammen med Kristian Rammel. Alle ute med skader. Raastad-Hoel kunne spilt hadde det vært seriekamp, men valgte å hvile skulderen som fikk en trykk i treningskampen mot Bækkelaget torsdag.

Ola Hoftun Lillelien løp inn mål etter mål, og stoppet ikke før han hadde scoret ti ganger mot Notodden.

-Slike kamper er alltid en mental utfordring, men vi gjorde en solid jobb. Vi var fokuserte, og etter en liten justering halvveis av noen smådetaljer, så ble det bedre og bedre utover i kampen, mener Emil Hansson.

Glad for at de tellende kampene endelig er i gang.
Men til å begynne med så det ikke ut som DHK helt var klar over at det var en vinn-eller-forsvinn-kamp, for de lot hjemmelaget være best i starten. 2-0 og 3-1 ledet Notodden, og da tok det naturlig nok av på tribunen. Først da Ola Hoftun Lillelien løp inn 4-3-ledelsen var DHK i ledelsen.
Notodden utfordret lenge DHK med mange smarte kombinasjoner rundt strekspiller Eirik Juul Frømyhr, og sammen med målvakten Eirik Gløsmyhr Bjåland var han hjemmelagets beste. At Notodden scoret brorparten av sine mål fra seks meter er kanskje ikke noen tilfeldighet med tidligere DHK-strek Joakim Hykkerud som trener.

Sindre Aho noterte seg også for scoringer da ha vikarierte på venstrekanten i NM-kampen mot Notodden.

DHK ledet 25-11 til pause, og med mange Notodden – avslutninger fra seks meter, var det ikke så lett for målvakt Andreas Björkmann-Myhr å komme ordentlig inn i det.

Alt tok seg opp defensivt etter noen nølende startminutter etter pause, der Notodden raskt scoret seks mål, for deretter å slippe inn kun to mål de siste 22 minuttene. Da presset DHK-forsvaret vertskapet til flere og flere feil gjennom mer og mer offensivt forsvar, for så å løpe inn mål etter mål. Målvakten Oskar L. Syvertsen fikk mer hjelp, fikk redningene, og hadde også et par målgivende pasninger på kontringer.
48-19 sto det etter 60 minutter etter at Trym Korperud Johnsen scoret mål nummer 30 og Ola H. Lillelien mål nummer 40.

August Olsen Storbugt viste god kroppsbeherskelse da han virkelig måtte jobbe for ett av sine fire mål søndag ettermiddag.

-Det var vel sånn det skulle være. Vi falt litt i konsentrasjonene i korte perioder, men var profesjonelle i holdningen til det vi holdt på med. Jeg har aldri vært nødt til å stå og hoie og skrike på denne gjengen i slike type kamper der det er forventet at vi skal vinne greit. Alle skjønner hva som skal til for å gjennomføre dette på en ordentlig måte, sier trener Kristian Kjelling.
Som ble litt overrasket da det viser seg at det blir det nyopprykkede 1. divisjonslaget Grenland Topphåndballklubb som venter i 3. runde i NM. De slo 2. divisjonslaget Kragerø på bortebane med ett mål i 2. runde.