Karoline Lund (23) fra København til Oppsal – Norsk Topphåndball

Karoline Lund (23) fra København til Oppsal

Oppsal kan i dag offentliggjøre at Karoline Lund (23) returnerer til norsk håndball og spiller de kommende sesongene i den blå Oppsal-drakta! Vi er veldig fornøyde med å ha signert Karoline for de neste sesongene, forteller hovedtrener Henrik Wilhelmsen.

Karoline kommer fra spill i København (ble nr 6 denne sesongen) hvor hun har spilt de 2 siste sesongene i den danske eliteserien. Karoline er en høyrehendt bakspiller med et solid skudd fra distanse. Med sin høyde på 1.83 er hun også en 3er i midtforsvaret med fantastisk gode kvaliteter. Hun kommer opprinnelig fra Rælingen, og har i tillegg spilt for Fjellhammer, Aker, Larvik og Paris. Karoline har lang erfaring fra yngre landslag hvor hun bl.a. spilte flere år sammen med Henny Reistad på LK98. De avsluttet tiden på juniorlandslaget med sølv i jr VM i 2018. Etter dette har hun flere samlinger med rekruttlandslaget til Norge.

Foto: Odd Arne Hartvigsen

Karoline har følgende å si om hvorfor hun har valgt å skrive under for Oppsal:
– Jeg er veldig glad for å ha signert for Oppsal og gleder meg til å bli en del av laget. Jeg har fått et veldig godt inntrykk av klubben og prosjektet de har på gang. Er det en ting Oslo mangler, og trenger, så er det et topplag, og jeg gleder meg til å være med å bidra til å gjøre Oppsal til nettopp det. Jeg gleder meg virkelig til å bli bedre kjent med alle i og rundt klubben, avslutter vår ny-signering.

Henrik Wilhelmsen har følgende kommentar til dagens nyhet:
– Vi er naturligvis veldig fornøyde med å få Karoline til klubben. Vi føler at det er en spillertype vi trenger inn i laget. Vi har en veldig ung tropp i dag med mye fart. Karoline vil komme inn med mer fysikk og høyde, som vil komme godt med i begge ender av banen, og som vi definitivt trenger. Hun har også opparbeidet seg en erfaring med 3 år i norsk eliteserie, 2 år i dansk eliteserie og et lite opphold i fransk eliteserie. Den erfaringen vil være gull verdt for oss som gruppe. I tillegg er Karoline en person med fantastiske holdninger og som alltid gir maks for laget. Hun stiller store krav til både seg selv og de rundt seg, og det er jeg helt sikker på vil bidra til at Oppsal utvikler seg videre både på og utenfor banen, avslutter Henrik.

Karoline har skrevet kontrakt fra 01. 07. 2023 og kommer til Oppsal uavhengig av om det blir 1. divisjon eller REMA 1000-ligaen kommende sesong.

København Håndbold sin pressemelding kan leses her: