Vilde T. Finneide:  – Vi er duellsterke, det er grunnmuren vår – Norsk Topphåndball
Foto: Annick Nielsen

Vilde T. Finneide:  – Vi er duellsterke, det er grunnmuren vår

Oppsal er tilbake på vinnersporet etter tapet mot Fjellhammer og har i løpet av syv dager tatt tre seire på bortebane.  Osloklubben ligger på tredjeplass i 1. divisjon etter 17 seire, en uavgjort og to tap.  To lag går direkte opp og mye av opprykkskampen vil avgjøres i midten av april når Oppsal tar imot Gjerpen og Follo hjemme i Oppsal Arena med fem dagers mellomrom. 

– I de siste ukene har vi vært duellsterke, forteller målvakt Vilde Tornes Finneide (22).  – Vi har vunnet mye på det og at vi har hatt god energi i laget.  Det er grunnmuren vår, den energien og innsatsen, forklarer hun.  – Det må vi fortsette å ta med og spille på videre.  Hvis det ligger i bunn, kan vi finpusse på mange detaljer i tillegg.  Men har vi ikke det på plass, så vil ikke det andre fungere heller.  Det er det vi har hatt fokus på den siste tiden. 

Foto: Annick NielsenI løpet av syv dager fra 12.-18. mars spilte Oppsal bortekamper mot Flint Tønsberg, Junkeren og Fyllingen.  Det endte med borteseier i alle oppgjørene.

– Det var mange kamper i løpet av kort tid og vi kom oss best mulig ut av det, med seks poeng.  Det må vi si oss veldig fornøyd med.  Det har vært en litt raskere omstillingsfase etter et oppgjør enn vanlig.  Vi har taklet det bra og har tatt med oss den gode følelsen fra kamp til kamp og selv om det har vært jevnt i perioder har vist at vi klarer å avgjøre kampene mot slutten.  Det har vært deilig for hele gruppa å komme ut av den uka der med full pott, sier målvakta begeistret. 22-åringen spiller sin fjerde sesong i Oppsal.  I januar 2021 røk hun korsbåndet og var tilbake i mål først i den siste seriekampen i fjorårsssongen.  Finneide fikk med seg hele oppkjøringen i nysatsingen med Henrik Wilhelmsen og Vigdis Holmeset som trenere.  Målvaktsplassen deler hun med Johanna Fossum.

– Jeg synes det er veldig spennende å være en del av denne satsingen, sier hun ivrig.  – Jeg håper at vi kan få en god start på prosjektet med å rykke opp.  Jeg har tro på at det vil bli bra, vi må bare tenke et steg om gangen. 

– Sammenliknet med første året jeg var i Oppsal, så er vi et mye yngre lag i år.  Det er en del forskjeller med tanke på hvordan spillerne legger opp hverdagen sin, at folk er sultne og gira, men også at vi er litt mer uerfarne enn den første sesongen jeg var her.  Jeg synes vi har større bredde og har flere å spille på enn vi har hatt de to siste sesongene. 

– Johanna og jeg har rullert mer på målvaktsplassen enn det man vanligvis gjør.  Det er en bevisst tankegang bak det, forklarer hun.  – Hovedmålet er at vi begge målvaktene skal føle at vi er i gang.  Så vi har mulighet til å spille på begge to ut ifra hvem som har dagen og hvordan ting er.

Foto: Annick NielsenKlubben har lagt mye press på dere om opprykk, opplever du det som unødvendig mye stress på et ungt mannskap?

– Jeg synes ikke det har ødelagt for oss.  Vi har vist at vi er gode til å vinne håndballkamper i år.  Det kan det være at man kanskje blir litt preget av det i visse kamper og situasjoner, men alt i alt er vi i gruppa veldig tydelig på at vi ønsker å rykke opp.  Og da var det viktig å kunne si det høyt også.  At man vet hva man, satser mot.  Jeg mener at om vi skal klare å rykke opp, så må vi tørre å si at vi vil det, bemerker sisteskansen. 


Hvordan er det å spille på et så relativt ungt lag

– Alle på laget har det fint i sammen, vi er mange på samme alder og er en bra gruppe hvor alle trives.  Vi har vist at vi har klart å få en vinnermentalitet i gruppa, det er ikke bare bare når vi ikke har et så ungt mannskap. Vi har snakket mye om at når vi er så unge og uerfarne som vi er, er det viktig at alle tar den rollen som de har 100% og prøver å stå frem som en slags leder på det man er god på ute på banen. 

Foto: Svein FinneideNår seks kamper gjenstår av seriespillet, ligger Oppsal på kvalikplass for opprykk.  Det er allerede klart at Volda blir motstanderen for laget som blir nummer tre i 1. divisjon.  Follo HK Damer og Gjerpen HK Skien innehar direkte opprykksplass for øyeblikket.  Oppsal ligger et poeng bak Skiensklubben. 

Av de seks kampene som gjenstår, skal Oppsal opp mot opprykkskonkurrentene i tre oppgjør.  Det blir to kamper mot Gjerpen i tillegg til å møte Follo og topp 5-laget Haslum Bærum Kvinner.

Mye kan avgjøres i Oppsal Arena 13. april når Gjerpen er motstander og 18. april når Follo tar turen. 


– Det blir først og fremst veldig spennende å spille mot Gjerpen og Follo.  Mye vil avgjøres da.  Vi må tenke at vi har alt å vinne i de kampene.  Jeg har stor tro på at vi vil klare å rykke opp uansett.  Jeg tenker at det har mye å si at vi ikke går inn i de kampene og tenker at vi må vinne, men at vi heller har veldig lyst til å vinne.  Vi har stor sjanse til faktisk å gjøre det.  Hvis vi er på vårt beste så kan vi slå alle lagene i divisjonen. 


Dere skal opp

– Ja! Vi er gira på det.  Det er et felles mål vi har i laget, vi har absolutt lyst til å klare opprykk til REMA 1000-ligaen, sier Vilde Tornes Finneide avslutningsvis.