Kapteinen tok styringen – Norsk Topphåndball

Kapteinen tok styringen

Arendal måtte slite for poengene da Bergen Håndball gjestet Sør Amfi. Anført av Sondre Gjerdalen og Josip Vidovic ble det en solid seier, men hvem av de to var best?

ØIF Arendal vant 36-30 etter å ha ligget under 14-15 til pause. -Vi hadde ikke så god kontroll som resultattavlen viser, konkluderte Sondre Gjerdalen etter kampslutt. -Men vi har et fantastisk 7 mot 6 spill med Mario Matic og Josip Vidovic som tør å ligge så tett på forsvaret at de bare kan slippe ballen i alle retninger, sier Sondre Gjerdalen. 7 scoringer ble det på Gjerdalen mot Bergen, men det var først og fremst ØIF-kaptein Josip Vidovic som styrte spiller mot Bergen. Han var både assistkonge og 5-målsscorer, men imponerte nok mest i forsvar. Hans innsats som fremskutt spiller i ØIFs offensive forsvar var utslagsgivende mot Bergen. ØIFs egen jury er ikke i tvil. 5 poeng til Vidovic som banens beste spiller.

Josip Vidovic mot Bergen. Foto: Helge N. Olsen

Strekspiller og forsvarsklippe Sondre Gjerdalen var også solid. Han ble ØIFs toppscorer, og rydder også godt unna i forsvar. 3 poeng til Sondre.

Sander Løvlie Simonsen er også solid fra kanten. 5 scoringer, en av dem på en herlig flyver, som selvfølgelig ble satt opp av Josip Vidovic, og flere gode inngripener i forsvar belønnes med 2 poeng av juryen.

Siste poenget går til Mario Matic. Han scorer 6 mål og er svært sentral i snuoperasjon 10 minutter ut i andre omgang. Matic er åpenbart på vei mot gamle høyder.

Hva så med REMA 1000-ligaens toppscorer Mathias Larson? Joda han befestet sin stilling på toppen av listen. Og med fem scoringer passerte han 100 mål i år. I hver kamp gis det 5 poeng til beste ØIF-spiller, 3 poeng til den nestbeste, 2 poeng til nummer tre og 1 poeng til nummer fire. Juryen består av Svermen-entusiast Ingrid Sunde, tidligere landslagsspiller Sondre Paulsen, ØIF-entusiast Ansgar Baasland og tidligere Agderposten-redaktør Oddvar Paulsen.