HISTORISK: – Det pleier å være helt kaos – Norsk Topphåndball
Gøran Johannessen og Kolstad debuterer i Champions League i en kokende heksegryte i Nord-Makedonia onsdag kveld. Arkivfoto: Kolstad Handba

HISTORISK: – Det pleier å være helt kaos

Når Sander Sagosen og Kolstad løper ut i Boro Curlevski Sports Hall i Nord-Makedonia i Champions League-debuten mot RK Eurofarm Pelister onsdag kveld, venter et lurveleven uten like. Det spår den erfarne håndballkommentatoren Peder Seierstad.

– Det pleier å være helt kaos når nord-makedonere inviterer til fest, men Kolstad bør ha gode muligheter til å slå dette laget. Det må de også, for å komme seg videre fra gruppespillet. Jeg tror de får en god start. Det er bare å hoppe ut i heksegryta, sier Peder Seierstad til topphandball.no.

Magnus A. Rød (skadet) blir ikke å se på parketten i Kolstads historiske Champions League-debut onsdag kveld, men det blir Magnus Gullerud (t.h). Arkivfoto: Kolstad Håndball

Bra trøkk

For Kolstads norske stjernegalleri får en debut i det ypperste selskap, der lidenskap og engasjement er beskrivende stikkord for hva som venter i Bitola, Nord-Makedonia. Hjemmepublikummet er ikke kjent for å gå stille i dørene når de grønne hjemmeheltene skal støttes og løftes frem til poeng på hjemmebane.
– Da Vardar vant Champions League var det helt kaos i Nord-Makedonia. Det er lov å håpe på en tilsvarende når Pelister nå skal forsvare nordmakedonernes ære i Champions League. For opplevelsens skyld får vi håpe det blir full gryte der nede onsdag kveld. Samtidig vet vi at det er godt mer erfaring fra heksegryter i dagens Kolstad-mannskap. Vi får håpe det full sjappe – det hadde vært helt konge, sier Seierstad til topphandball.no.

Slik så og hørtes det ut da Pelister og rivalen fra Skopje møttes forrige sesong i Bitola, der onsdagens kamp mot Kolstad spilles:

For den profilerte håndballkommentatoren tror trønderne vil bite fra seg og ta seg videre fra gruppespillet i Champions League denne sesongen.

Peder Seierstad. Foto: Privat/arkiv

Da må Pelister beseires – helst over to kamper. Det samme må Christian Berges mannskap gjøre med den kroatiske talentfabrikken og storklubben Zagreb. For det skal godt gjøres å holde en eller flere av de øvrige lagene i gruppa, den tyske giganten Kiel, Aalborg, regjerende mester Kielce (Polen) og franske Paris SG, bak rødtrøyene når gruppespillet summeres opp, tror Seierstad.

– Jeg vurderer Pelister og Zagreb til å være noen hakk dårligere enn Kolstad. Man kan ta Pick Szeged over to kamper. Kolstad skal jobbe hardt for å legge noen av de andre bak seg på tabellen. Det er en ekstrem gruppe dette her, minner Seierstad om.

For bunnivået er muligens allerede presentert og unnagjort for Kolstad-supporterne denne sesongen – i serieåpningen i REMA 1000-ligaen.

– Det de presterte mot ØIF Arendal i REMA 1000-ligaen var ikke i nærheten av nivået de har inne. Når de finner toppnivået er Kolstad en solid utfordrer, men de er avhengige av å holde de store profilene skadefrie. Nøkkelen blir uansett å få Bergerud opp på høyt, internasjonalt nivå. Foran ham må Vetle Eck Aga og Magnus Gullerud sette standarden. Lykkes man dette, får man også løpt inn enkle mål. Det er helt, helt nødvendig i dette selskapet. Får man ikke målvaktspillet til å fungere, kan man bare glemme å vinne på dette nivået. Jeg har troa på at de får det til, avslutter Peder Seierstad.

Kolstad stiller uten Magnus Abelvik Rød. Han er ute med skade. Onsdagens historiske Kolstad-debut har avkast klokken 18:45.

Årets Champions League og EHF European League kan ses på den nye strømmetjenesten Handball-kanalen.tv. Tjenesten krever abonnement.