Heidundrandes avslutning ga viktig borteseier over Melhus – Norsk Topphåndball
Sander Wennberg Linderud leverte en ny storkamp for Sandefjord i Trondheim og fikk med det nok en BB-tittel.

Heidundrandes avslutning ga viktig borteseier over Melhus

Herlighet, så spennende det ble! Men Sandefjord vant den vanskelige bortekampen mot Melhus 29-28 og står med tre seirer på tre kamper i begynnelsen av årets 1. divisjonssesong. De gjennomførte årets beste kamp i Melhushallen, det lover bra!

1. omgangen var preget av to suverene målvakter på hver sin ende av banen. Hjemmelagets Sondre Orheim (52 %) og vår egen Johan Bergqvist (47 %) var sterkt delaktige i at det bare ble skåret 23 mål på de første tretti minuttene.

For det manglet ikke på skuddforsøk. Sander Wennberg Linderud og Johannes Gurrich f eks hadde til sammen seksten forsøk, men skåret bare på seks av dem. Både Tarik Repesa og Jakob Petrzela fikk gode innspill, men Melhus-keeperen var sannelig ikke lett å overliste.

Johan Bergqvist tok nesten halvparten av skuddene fra Melhus før hvilen og bidro sterkt til at Sandefjord bare lå ett mål bak Melhus til pause.

Det positive var, foruten Johans mange redninger, at sjansene kom på løpende bånd som følge av godt angrepsspill.

Det kjedelige var at vi nok en gang misbrukte sjansene vi fikk til å kutte Melhus-greina. For eksempel da vi ledet 8-5 midtveis i omgangen og Melhus hentet opp til 8-9, og tilsvarende da vi ledet 12-9 og hjemmelaget hentet inn til 11-12 ved halvtid.

Tre foran igjen
De første minuttene etter pausen var det Melhus som førte an. De hentet inn, tok ledelsen og holdt den fram til 22-21. Da var det spilt femten minutter. Da kom den andre suseren på rad fra Magnus Galabuxi Segujja til 22-22. Martin Lundquist kontret inn 23-22 og to kjappe skåringer fra Sander Wennberg Linderud ga oss ny tremålsledelse 25-22.

Men heller ikke denne gangen klarte vi å holde på den gode ledelsen. Mens vi bommet, traff Melhus. Heldige var de også, som fanget returen etter en straffe-redning av Johan Bergqvist. Så ble det en avslutning jevnere enn vi ønsket oss. Snaue fire minutter før slutt, på 27-26, mistet vi ballen etter en dårlig pasning. Så var Lasse Døsen millimetre fra å snappe en Melhus-pasning, men i stedet utlignet de til 27-27.

Våknet til liv
28.07 viste uret da Sandefjord fikk nytt sjumeterkast, det sjette, og Erlend Strand sendte den i nettet. Men det glapp bakover bare sekunder senere, og på ny var det uavgjort. Inn i det siste minuttet hadde Sandefjord ballen og Johannes Gurrich, som virkelig våknet til liv den siste halvdelen av omgangen, ga oss ledelsen 29-28. Da tok hjemmelaget timeout. 28 sekunder gjensto, kunne vi likevel klare å sikre oss to særdeles viktige bortepoeng?

Melhus gikk i angrep, men de rotet bort ballen, vi overtok og Sander Wennberg Linderud sendte den over hele Melhus-laget og mot det tomme målet, men traff ikke. Det gjorde ikke noe. Seieren var vår, vi hadde vunnet 29-28. Snakk om thriller-avslutning!

Sluttresultat: 29-28


Sandefjords lag: Johan Bergqvist (33 %), Sander Akerlie, Martin Lundquist 4, Fredrik Svendsen, Endre Svåsand 2, Sander Wennberg Linderud 9 (1), Magnus Galabuzi Segujja 3, Sander Ree-Lindstad, Lasse Døsen 1, Erlend Strand 4 (4), Jakub Petrzela 1, Johannes Gurrich 5, Victor Iversen, Tarik Repesa.