HARDHAUS-STATISTIKKEN: – Ender man uten utvisninger, er man for snill – Norsk Topphåndball
Haldens forsvarskjempe Jonas Neve Byrresen gir ikke ved dørene. Her hjelper han ØIF Arendals Sondre Gjerdalen opp etter en hard duell. Foto: Helge N. Olsen/Sportsfotografen

HARDHAUS-STATISTIKKEN: – Ender man uten utvisninger, er man for snill

Haldens danske hardhaus Jonas Neve Byrresen troner øverst sammen med Bergens Miguel Soares Neves og Drammens Herman Vildalen hva utvisningspoeng angår så langt i REMA 1000-ligaen. Sjekk den foreløpige topp-10 lista!

– Nei, det visste jeg faktisk ikke, humrer Haldens danske forsvarskjempe Jonas Neve Byrresen når han blir servert de harde fakta av topphandball.no.

Topp-10

Nevnte Soares Neves, Vildalen og Byrresen troner – om just det ordet er det riktige – sammen, på toppen av råtass-statistikken – eller hardhaus-statistikken, om man ønsker. Trioen har samlet opp 32 poeng hver før kommende helgs kamper i REMA 1000-ligaen. Mye tyder på at nye poeng på får bein å gå på til helgen. Dog, forrige sesong havnet dansken øverst på statistikken i REMA 1000-ligaen – langt foran neste spiller. Derfor kan denne sesongens foreløpige plassering neppe bortforklares som tilfeldigheter for danskens del. For dansken gir mye juling.

– Ender man uten utvisninger, er man for snill. Det er slik det må være, mener han.
Samtidig forklarer han det selvsagte med at spillere, som har mye spilletid i midtforsvaret, naturlig havner i flere dueller og dermed flere utvisninger gjennom en sesong.

– Kunsten er å kanskje å ligge på én to-minutters utvisning i hver kamp i snitt, men samtidig greie å holde linja slik at man ikke ryker ut en eller i verste fall to ganger til. Det er aldri en fordel å være i mindretall, men det er en fin balansegang. Av og til bommer man i taklingene eller i dueller med strekspiller, og da er det bare å sette seg på benken og lære av situasjonen. Målet er ikke å unngå utvisningsminutter for enhver pris, men å holde seg så tett til dommernes linje som mulig, mener han.

-Ikke enig

I bortekampen mot Haslum fikk dansken rødt kort med rapport (blått kort). Den bidrar godt til den foreløpige plasseringen på statistikken.

– På sin plass, når du ser situasjonen i ettertid?
– Nei, det mener jeg ikke at den var. Jeg vurderer den hendelsen som strengt dømt, men det er ikke så mye å få gjort det med det nå, medgir han.

For taklet er taklet, og blåst er blåst. Byrresen og Halden kommer til søndagens hjemmekamp mot Viking TIF med 30-28 seier borte mot Bækkelaget i bagasjen fra sist runde. Dansken mener – naturlig nok – at nøkkelen for seier søndag er et tøft forsvarsspill. For haldenserne må tåle favorittstempelet mot bergenserne i Tistedalshallen.

– Alle som følger med på våre resultater vet at vi kan tape for alle og vinne mot alle. Likevel er Viking TIF et lag vi burde kunne slå på hjemmebane, men det er langt fra sikkert. Vår styrke er forsvarsspillet og det må fungere optimalt skal det bli seier igjen, avslutter Jonas Neve Byrresen overfor topphandball.no.

For det eneste som er sikkert – nesten – er at dansken vil havne i nye dueller søndag kveld.

PS: ØIF Arendals Sondre Gjerdalen er spilleren med flest to-minutters utvisninger denne sesongen (11).  

Utvisningstabellen etter ti serierunder:

  1. Miguel Soares Neves, Bergen, 32 poeng
  2. Jonas Neve Byrresen, Halden, 32 poeng
  3. Herman Vildalen, Drammen, 32 poeng
  4. Yosef Appo, Viking TIF, 26 poeng
  5. Sondre Gjerdalen, ØIF Arendal, 22 poeng
  6. Martin Helland, Sandnes, 22 poeng
  7. Tobias Rivesjø, Runar, 22 poeng
  8. Nikolai Wiig, Haslum, 20 poeng
  9. Mikkel Kristian Madsen, Halden, 20 poeng
  10. Torger Edland, Nærbø, 18 poeng