Gleder seg til håndballfesten i Köln – Norsk Topphåndball
Christian O'Sullivan er kaptein for både Magdeburg og Norge. Foto: Magdeburg

Gleder seg til håndballfesten i Köln

Christian O’Sullivan og Magdeburg har hatt en god sesong. I helgen avsluttes den med Final4 i Köln.

Den norske landslagskapteinen har kontrakt med Magdeburg til sommeren 2025. Kommende helg skal han og klubben delta i Final4 for første gang.

– Det blir kjempegøy å oppleve Final4 med famlie, venner og mange nordmenn på tribunen. Vi spilte der i pokalturneringen, så jeg gleder meg til å komme tilbake, forteller han.

Klubben som vant den tyske ligaen i fjor, fikk sølvmedaljer bak Kiel denne sesongen etter å ha ligget helt i toppen gjennom hele sesongen.

– Det har vært en fin sesong. Vi spiller mange kamper, så det er fortjent at de som står igjen på toppen vinner ligaen. Vi har hatt en del skader underveis, men heldigvis er nesten alle klare til helgens Final4, sier bakspilleren.

På grunn av skadene har han spilt både angrep og forsvar, noe han trives aller best med. Planen er å prestere godt i de to siste kampene og se hva det holder til. 

– I Final4 er det bare gode lag, så det spiller ingen rolle hvem man møter. Vi fikk Barca i semifinalen, de er kanskje er den største favoritten til å vinne for tredje år på rad. De stiller med verdensstjerner på alle posisjoner og er nok en stor favoritt. I fjor beseiret de Kielce på straffekast i finalen. Og det er jo Barca, PSG og Kielce som er de store lagene. Vi er mer underdog, mener Christian, selv om Magdeburg har beseiret spanjonene to ganger i Super Globe.

Når helgen er ferdigspilt, blir det Italia-ferie på Tysklandsproffen og familien. Etter ferien gleder han seg til en ny sesong i Champions League, og ikke minst til nye samlinger med Håndballgutta.

– Det har vært en fin sesong for landslaget selv om det ble en litt kjip avslutning mot Spania. I januar skal vi spille i Berlin der håndballinteressen er stor, og det blir veldig gøy med mesterskapet her i Tyskland, avslutter han.

Bare tre norske herrespillere har vunnet Champions League tidligere, alle med THW Kiel: Børge Lund i 2010, Sander Sagosen og Harald Reinkind i 2020. Kan Christian O’Sullivan bli den fjerde?

Finalene i Champions League spilles slik:

Lørdag 17. juni:
Kl. 15.15 SC Magdeburg – Barcelona (V Sport 1)
Kl. 18.00 Paris Saint-Germain – Barlinek Industria Kielce (V Sport 2)

Søndag 18. juni:
Kl. 15.15 Bronsefinale (V Sport 1)
Kl. 18.00 Finale (TV3+)

Kampene sendes også på Viaplay.no.

Les mer om Champions League, menn.