Foto: Ravn Foto

Flint må bygge nytt etter at 15 spillere er borte. – Jeg var aldri tvil om at jeg skulle bli

I løpet av de siste par årene har en rekke spillere gitt seg i Flint Tønsberg.  Bare siden forrige sesong er 15 spillere borte og trener Torbjörn Klingvall rår over en ung tropp denne sesongen hvor 1. divisjon er et nytt nivå for flere av spillerne.

Men ikke alle har forlatt skuta.  19-åringene Karoline Müller Lislien og Charlotte Koffeld Iversen, samt veteranen på 23 år, Malin Lundemo, tok alle mye ansvar i fjor.  Og blir viktige i årets Flintutgave.

Charlotte Koffeld Iversen


Charlotte debuterte i REMA 1000-ligaen som 17-åring og har to sesonger bak seg på høyrekanten til Tønsbergklubben.  Hun hadde også en stor rolle i Norges juniorlandslag som tok VM-gullet i sommer.

Da den ene spilleren etter den andre signaliserte at de etter fjoråret var ferdig i klubben, valgte Charlotte Koffeld Iversen å signere ny kontrakt med Flint Tønsberg.  Hun var den første spilleren som signerte for en ny sesong.

– Jeg er veldig fornøyd med Torbjörn Klingvall som trener og så liker jeg spillergruppa godt, forklarer Charlotte (19).  – Jeg visste at mange kom til å forlate klubben, men jeg tenkte at 1. divisjon er en bra arena for meg å spille og jeg hadde tro på at laget ville bli bra også.  Så det var egentlig et enkelt valg å ta. 

Flinttrener Torbjörn Klingvall


Hvordan opplever du å miste så mange lagvenninner i løpet av kort tid?

– Det er selvfølgelig trist at folk forlater klubben, Men jeg skjønner godt valget deres og at de vil forsøke seg i andre klubber.  Det kommer alltid inn nye spillere som erstatter de som drar, så dette går bra.


Charlotte flyttet til Tønsberg da hun skulle begynne på Wang og har bodd med lagvenninnene Sanne Løkka Hagen, Felicia Celine Tangen og Marthe Hovde.  Nå har trioen flyttet.

– Det er trist, jeg er vant til å bo med tre andre og jeg trivdes veldig med det.  Nå bor jeg alene, men jeg er mye med Vår på laget.  Vi lager middag i sammen og er en del hos hverandre, så det gjør det mye bedre, forteller hun. 


Søndag var det serieåpning i 1. divisjon og etter en trå start hvor motstander Larvik Turn var i føringen, tok Flint initiativet etter 20 minutter i første omgang og vant kampen 29-24.  Charlotte ble kåret til BB og ble toppscorer med 7 mål på ni forsøk.

Denne kvartetten er ny i Flint i år og blir viktige for Tønsbergklubben.
Andrea Holmsveen Moen (Storhamar), Amalie Mogstad (Nordstrand), Erica Johnsen (Gneist), Embla Eriksen (Runar).


– Det var litt nerver i spillergruppa siden det var serieåpning på hjemmebane og det var mange som spilte sin første seriekamp for Flint.  Vi startet kampen litt rotete og fikk ikke alt til som vi ønsker.  Det var litt mange tekniske feil og halvsatsinger.

– Vi har et ganske bra tempo og når vi slipper ballen så får vi gode muligheter. Vi snakket om dette i garderoben i pausen og i andre omgang ble det bedre.  Men, vi har fortsatt en del å gå på.    

– Jeg er veldig glad for at det ble 2 poeng.  Det er alltid deilig med seier, og spesielt når det er på hjemmebane, smiler høyrekanten. 


Hva med din egen innsats?

– Jeg er fornøyd, kan alltid bli bedre, men det gikk greit.  I kampen i går var alle flinke til å bruke meg, både i kontringer og i etablert angrep, skryter hun. 


Flint Tønsberg har hatt en tøff oppkjøring med mye løping og styrke.

– Men det gir resultater, vi holder ut en hel kamp i O2-kapasitet, sier Charlotte fornøyd.  – Vi har vært flinke og trent godt.  Og så fikk vi brukt NM-kampene som en test inn mot seriestarten.  Mot Rælingen fikk vi øvd godt på kontringer og mot Sandefjord fikk vi øvd mer på etablert angrepsspill og hadde bra flyt og tempo.  Det var gode og viktige kamper for oss.

Nøkkelspillere for Flint sist sesong, som også blir superviktige for klubben i år.
Charlotte Koffeld Iversen, Karoline Müller Lislien, Malin Lundemo.


Hva kjennetegner årets utgave av Flint?

– Vi er en positiv gjeng med masse tempo og innsats.  Med spillere som blør for drakta.  Vi har gjennombruddsterke spillere og er også sterke i forsvar selv om vi ikke fikk vist det i serieåpningen, det håper jeg kommer seg videre, smiler hun.


I sommerens verdensmesterskap for LK02 ble Charlotte brått alene på høyrekanten da kollega Rikke Midtfjeld ble sendt hjem på grunn av sykdom.  Hun vokste mye på å ha dette eneansvaret og scoret 5 mål i semifinalen og 2 ganger på tre forsøk i VM-finalen.

– Det å vinne VM er ubeskrivelig, det er veldig stort, sprudler 19-åringen.  – Jeg hadde ikke tenkt på forhånd at det kunne være mulig og når det da skjedde, jeg vet ikke, det er vanskelig å forklare, det er helt vanvittig. 

– Rikke Midtfjeld ble syk under mesterskapet.  Det syntes jeg var trist for det er en trygghet at vi er to på høyrekanten.  Det gjorde at jeg fikk en mulighet, det var gøy.  Men jeg synes det var trist at Rikke forlot oss under oppholdet for hun var en viktig brikke for laget.

Charlotte Koffeld Iversen og Maja Furu Sæteren


Hvordan taklet du å få så mye ansvar?

– Jeg hadde mye nerver, men både trenerne og medspillerne var flinke til å roe meg ned.  Hvis man bommer er det helt naturlig å gjøre og hvis man går på en feil, de var flinke på å fortelle at alle gjør feil.  Så jeg ble trygg på meg selv.

– Jeg har lært at man må bare fortsette å gi på, selv om noe går galt må man bare fortsette å prøve ellers utvikler man seg ikke som spiller.  Så det er bare å fortsette å prøve hele tiden.  Jeg føler meg mer uredd i innstillingen min etter opplevelsene i verdensmesterskapet, sier Charlotte Koffeld Iversen avslutningsvis.