Fana viste styrke – Andreomgangen sikret ny seier mot Molde! – Norsk Topphåndball
Kampsponsor OBOS kåret toppscorer Sara Berg til Fanas beste spiller i dag. Foto: Bjørn Erik Nesse

Fana viste styrke – Andreomgangen sikret ny seier mot Molde!

Kveldens kamp startet som de aller fleste andre kampene for Fana denne sesongen og de havnet raskt bakpå. Før det var spilt 5 minutter lå de bak 5 -1. Molde hadde høyt tempo og løp gjennom fra alle vinkler. Dårlig samhandling i forsvaret ga dårlige arbeidsforhold for Olivia Lykke Nygaard bakerst. Gjennom hele omgangen hang de bakpå og var 4 – 5 mål på etterskudd helt frem til rett før pause. Jentene gikk i garderoben på 21 – 18.

I andre omgang var det et helt annet lag som kom på banen. Forsvaret hang mye bedre sammen, det suste i taklingene og dermed fikk de også redninger bakerst. I tillegg fortsatte de å sette sjansene fremover og to minutter ut i andre omgang var det likt på 21 – 21. Deretter var det uavgjort for siste gang i kampen på 22 – 22, for da takket Fanajentene for følget.

Olivia med flere kvalifiserte redninger i andre omgang. Foto: Bjørn Erik Nesse

Forsvaret stod tett og Olivia bestemte seg for at nok fikk være nok. I andre omgang slapp de bare inn 8 mål og 2 poeng ble igjen i Fana Arena. Etter 60 minutter stod det 34 – 29.

Kampen i dag inneholdt også heiekonkurranse. Flere fantastiske heiagjenger møtte og lagde et deilig leven. Det var nesten umulig å kåre en vinner i denne konkurransen da alle lagene som var tilstede var verdige seieren.

Vinnerne av heiekonkurransen ble likevel Os j2012 og Bjarg Søråshøgda j2012. De vant en trening med landslagsjentene våre Olivia Lykke Nygaard, Oda Mastad og Celine Solstad.