Molde: – Fra scoringsfest til måltørke – Norsk Topphåndball
Målvakt Ine bidro godt til å holde laget foran i første omgang med sine ti redninger da. Foto: Jon Forberg

Molde: – Fra scoringsfest til måltørke

Håndballjentan ledet gjennom hele første omgang og scoret 21 mål før pause. Så forsvant det meste av angrepsgnist og –kvalitet etter pause, da ble det bare åtte scoringer – og til slutt femmålstap mot Fana i Bergen.

Kampstarten for laget vårt var veldig løfterik, med 3-0-ledelse før det var spilt tre minutter – og den var økt til 5-1 et par minutter seinere. Mona regisserte det meste og scoret i tillegg åtte av målene i første omgang, åtte totalt. På det meste var ledelsen på fem mål, men halvveis i kampen sto det 21-18 i vår favør. Målvakt Ine var nok den av våre som lyktes best i forsvarsdelen i første omgang, med ti registrerte redninger da.

Bare Fana løftet seg

Begge lags trenere signaliserte naturlig nok «skjerping» av forsvarsjobben på vei inn til pausepraten, men bare hjemmelaget svarte godt på den utfordringen. I løpet av de tre første minuttene av andre omgang scoret Fana fire strake mål og var for første gang i ledelsen i kampen. Sherins scoring til 22-22 var siste gang vi var à jour etter det. Angrepsflyten fra første omgang var ikke der lenger.

De tre andre eliteseriekampene som ble spilt denne helga: Fredrikstad – Romerike Ravens 32-25, Vipers – Byåsen 44-31, Volda – Larvik 25-30.

Førstkommende onsdag avsluttes grunnseriespillet, med seriemester Vipers på besøk i Molde Arena. Kampstart er klokka 18.15.

PS. Rekruttlaget til Molde Elite har gjort det godt i 2. divisjon denne sesongen, med tolv seirer og fire tap så langt. I løpet av den siste uka har laget notert seg for hjemmeseier 26-25 over serieleder (og sannsynlige seriemester) Utleira og 26-19-seier over Orkanger på bortebane. Mie Blegen Stensrud toppet scoringslista i begge kampene, med åtte mål mot Utleira og ti mot Orkanger. Silje Rekdal fulgte nærmest, med tolv mål til sammen.

Rekruttene, som spiller under navnet Molde Ballklubb, ligger på fjerdeplass på tabellen – med kamper til gode i forhold til lagene over. Laget har seks kamper igjen, fire av dem på hjemmebane.

Moldes lag (med scoringer): Ine Karlsen Stangvik, Lise Slemmen Gussiås – Mia Kristine Strand, Christine Karlsen Alver 4, Mona Obaidli 9 (3), Rikke Larsen Øyerhamn 4, Johanne Halseth Nypan, Sherin Obaidli 5, Elise Skinnehaugen 6, Mie Blegen Stensrud, Torine Hjelme Dalen, Celina Vatne, Synne Fossheim, Anastasija Marsenic 1.

Toppscorer Fana: Sara Berg 11 (5).

Beste spillere (kampjury): Sara Berg (Fana), Mona Obaidli (Molde).

Utvisninger: Fana 2 x 2 min., Molde Elite 3 x 2 min.

Dommere: Roger Nestaas/Alexander Baklie.