Elverum klare for semifinale – Norsk Topphåndball

Elverum klare for semifinale

Elverum- Drammen 35-27 (19-13)

Det var duket for kvartfinale i cupen mellom nummer 2 og 3 i ligaen. Drammen ligger poenget foran Elverum på tabellen. På forhånd var det masse tro på på en jevn og tett kamp, kampen startet akkurat som forventet og det var duket for en fartsfylt kamp.

Etter 5 minutter var stillingen 3-4 i Favør Drammen etter en ekstrem tett og jevn start på kampen hvor Elverum rotet litt offensivt.

Dette skulle fortsette de neste 5 minuttene og etter 10 minutter var Drammen foran med 2 mål på stillingen 5-7. Elverum måtte komme seg opp noen hakk offensivt, da de slet ganske mye offensivt de første 10 minuttene. I tillegg til at målvakten til Drammen startet godt og hadde allerede 3 redninger.

Det tette og jevne spillet skulle bare fortsette og etter omtrent 16 minutter sto det likt på 8-8, men dette skulle fort endre seg. Elverum fant mer ut av hverandre offensivt og startet å lage en mur defensivt.

Men så skjedde det noe som skulle forandre kampen da Søndenå scorte 2 på rappen og Elverum ledet for første gang i kampen på stillingen 9-8. Da svarte Drammen med å ta en timeout etter at det var spilt omtrent 17 og ett halvt minutt.

Etter timeouten var det duket for Lukacs og Grøndahl show. Da var de to helt overlegne mot Drammens forsvar. I en periode på 8 minutter scorte Grøndahl 4 mål og Lukacs 3 mål. Lukacs slo til og med til med en vakker flyver i det 23. minutt. Da var Elverum 6 mål foran etter at showet til Grøndahl og Lukacs var ferdig for denne gang. Elverum ledet 17-11 etter 26.35.

I tillegg med at forsvaret til Elverum stengte igjen bakerst og lot Drammen bare score 3 mål i denne perioden som de vant 7-3. Da hadde Elverum tatt fullstendig grep over kampen.

Til pause var Elverum 6 mål foran på stillingen 19-13. Dette var mye takket være Lukacs og Grøndahl som dominerte fullstendig for Elverum offensivt utover i andreomgangen. I tillegg med at Elverum hadde god kontroll bak i forsvaret på de sjansene som Drammen hadde. Elverum slapp bare til 3 mål og vant de siste 14 minuttene i førsteomgang 11-5. De første 16 minuttene var likt, da Elverum startet ganske trått offensivt og spilte målvakten til Drammen god. De brukte litt tid på å komme inn i det offensivt, men etterhvert i førsteomgangen viste Elverum sin klasse offensivt og forskjellene på laget ble ganske store.
Det var duket for enda mer moro utover i andreomgangen også.

Sindre Heldal scorte de to første målene for Elverum i andreomgang og ville også vise seg fra sin beste side. Etter 35 minutter spilt ledet Elverum 21-14 og da hadde de fått seg ett pusterom, men de neste 5 minuttene var Elverum litt tilbake til starten i førsteomgang og rotet en del offensivt. Drammen var nå 5 mål bak på stillingen 22-17 i favør Elverum.

Da var det duket for en ny runde med Grøndahl og Lukacs show hvor Sindre Heldal meldte seg på og ville ikke være noe dårligere. Fra det var spilt 40 minutter til det var spilt 54 minutter var det kun de tre som scorte målene for Elverum, 4 av de fra Lukacs, inkludert en flyver til. Heldal med sine 3 mål og Grøndahl med sine 2 mål. Da var det mye som tydet på at Elverum skulle vinne når de ledet 32-24 med 5 minutter igjen.

Da skulle moroa begynne for Elverums yngste spillere som med tur og orden fikk spilleminutter i dagens kamp. Eirik Soløst tok muligheten med begge hender og fikk seg to mål på rappen i det 55 og 56. spilleminutt. I det 57-ende minutt fikk både Theodor Uliana Starck og Scott Wolkoff sine debuter for Elverum sitt A- Lag. Scott Wolkoff fikset til og med kampens beste og fineste redning og fikk Terningen Arena opp på beina.

Elverum vant til slutt overlegent og fullt fortjent 35-27. Dette var kampen for spillerdebuter og offensivt fantastisk spill fra særlig Grøndahl, Lukacs og Heldal. De to sistnevnte scorte 8 mål hver mens Tobias Grøndahl scorte 7 mål. Banens beste for Elverum ble Lukacs.

Neste kamp for Elverum på hjemmebane er Tirsdag 14. November mot Flensburg. Dette blir en storkamp.