Det tetter seg til i opprykkskampen i 1. divisjon – Norsk Topphåndball
Foto: Sandefjord Håndball

Det tetter seg til i opprykkskampen i 1. divisjon

Med onsdagens Bergen-seier i lokaloppgjøret mot Viking TIF kan faktisk alt skje i toppen av 1. divisjon.

Det var ikke ventet, i hvert fall ikke da Bergen-profilen Rasmus Carlsen forsvant ut med direkte rødt kort før to minutter var spilt av andre omgang. Men Bergen overrasket alle, kanskje også seg selv. Anført av unggutten Miguel Jose Soares Neves (22), som kom til Bergen fra portugisiske Aguas Santas før denne sesongen, temmet de alle andre Viking TIF-spillere enn målmaskinen Kjetil Åndal. Og da var selv Viking slåelige. For én mann kan ikke vinne en håndballkamp. Selv ikke 1. divisjons toppskårer Åndal.

To av disse fire lagene vil rykke opp i REMA1000-ligaen, ett vil få spille kvalifisering mot Haslum, mens det fjerde vil måtte nøye seg med 1. divisjon også neste sesong. Inntil i går har det vært tatt for gitt at Viking TIF er ett av de to lagene som rykker direkte opp. Det er fortsatt mest sannsynlig, hvis ikke tapet for Bergen markerer starten på en Viking-nedtur,

Kampen om den andre opprykksplassen er i hvert fall intensivert. Follo slo Ryger med imponerende 30-22 i Stavanger i går og hadde nok tenkt at det skulle holde til delt kvalifiseringsplass med Bergen. Men de kan fort skaffe seg ti poeng til og ende på 41. Da må de i så fall slå Viking TIF hjemme i Stil Arena i sesongens siste kamp. Ryger ble i alle fall sendt hodestups ut av opprykkskampen med tapet i går.

Sandefjord skal igjennom to vanskelige bortekamper i Bergen før det er håndballferie. Først mot Viking TIF allerede på søndag (kampstart kl 15.00), så mot Bergen i mai. Seier over Viking hadde gitt de en gledelig boost, men med gårsdagens Bergen-seier er det er kampen mot Bergen onsdag 3. mai som blir opprykksavgjørende. Vinneren der vil høyst sannsynlig sikre seg den andre REMA1000-liga plassen, mens taperen vil måtte kjempe med Follo om å få spille kvalifisering.