Follo et nummer for store for Ryger – Norsk Topphåndball

Follo et nummer for store for Ryger

Et godt Follo lag hadde ingen problemer med å ta med seg to poeng fra Stavanger og viste at de er en reell utfordrer til Bergen eller Sandefjord. Vi spiller en svak kamp og finner aldri flyten i angrepsspillet. De gangene vi kommer til gode avslutninger står nok en gang Viktor Warrer og tar siste selvtillit ut av hjemmelaget akkurat som han gjorde i borteoppgjøret.

Trym og gutta er klare til å reise seg. Nå gjenstår kamp mot Falk på søndag før påskeferien kommer.

Etter noen lovende åpningsminutter så tok Follo fort over initiativet og fikk kampen inn i det sporet de ville. Vi får ikke angrepsspillet til å stemme og Follo får servert kampen på sølvfat. Framover spiller de med en ro vi ikke har og drar i fra i målprotokollen. Når lagene går til pause er kampen i realiteten avgjort når det står 7-17 på måltavla.

Vi starter 2. omgang bra og tar inn 3 mål. Follo svarer med 7 mot 6 og klarer å stoppe det spede forsøket vi kom med. Vi spiller en mye bedre 2. omgang og selv om kampbildet bærer preg av at kampen er avgjort så kan en gi denne omgangen godkjent, det var langt mer enn det en kunne si om 1. omgangen.
Angrepsspillet vårt blir forutsigbart og vi er utålmodige og lite rutinerte i våre vurderinger. Istedenfor å gjøre hverandre gode blir det enkeltmannsprestasjoner og lite samhandling. Vi har hatt lite stabilitet i laget grunnet skader og sykdom det forklarer noe, men langt fra alt. Akkurat som i sist kamp mot Herulf Moss er vi ikke tilstede når kampen starter, det straffer seg når kvaliteten på motstanderen blir god.

Follomålvakten var høyt og lavt
Foto Trine Nessler Wichmann

Lyspunktene, ja det var selvsagt noen av disse og. Det største var Andreas sitt innhopp. Uredd og spillesugen viste han den roen som manglet i 1. omgangen. Kjekt var det også å se at 17 år gamle Sune Ruud fikk debuten i Rygerdrakta og ikke minst at han kom på banen og ville ta ansvar.

Andreas Hansen Oftedal tak ansvar når han fikk sjansen og spilte en god kamp.

Allerede søndag venter ny kamp mot Falk Horten. Det blir kampen om 5. plassen vi skal knive om med Johnny Jensens gutter fra Horten. Nå er vi ute av alt som handler om kvalifisering. Nå skal vi fullføre med stil og forhåpentligvis ser vi både Andreas og flere av de andre unge guttene melde seg og forhåpentligvis utfordre de etablerte om spilletiden.

Grunnet få og kostbare flyavganger reiser vi østover allerede lørdag i biler fra vår samarbeidspartner Sven Kvia.