– Det er klart man er realistisk på spilletid når man ser hvilke spillere man har rundt seg – Norsk Topphåndball
Foto: Eurohandball

– Det er klart man er realistisk på spilletid når man ser hvilke spillere man har rundt seg

Julie Bøe Jacobsen ble den sjuende norske spilleren i troppen til Team Esbjerg da hun signerte for danskene i sommer. Nå lever hun proffdrømmen sammen med kjæresten William Aar, som spiller i Ribe-Esbjerg.

– Jeg har det veldig bra og trives godt i Danmark. Jeg har fortsatt med studier ved siden av, noe jeg glad for, da jeg trives med å koble av med lesing når det er tid til det. I tillegg er det en ekstra bonus at jeg og William har fått muligheten til å spille i samme by, det er en trygghet for meg og noe jeg setter stor pris på, forteller Julie Bøe Jacobsen (24).


Bøe Jacobsen kom i januar 2022 tilbake etter sin andre korsbåndskade som hun pådro seg i oktober 2020.  Hun avsluttet sesongen på en god måte og har fortsatt å ta steg denne høsten i sin første sesong i Kvindeligaen. 

– Nivået er høyt her og man må virkelig være på for å prestere godt på trening. Det er mye taktisk og teknisk trening, da vi spiller både Champions League og ligakamp på en uke.

– Treningshverdagen er annerledes sammenliknet med Byåsen, da alle spillere er helproffe. Det er profesjonelt og det settes større krav til hver enkelt, og det er derfor ikke til å legge skjul på at nivået er høyere. Det har vært en stor overgang, men det er lærerikt og motiverende å være en del av Team Esbjerg, og nivået er med på å heve mitt eget slik at jeg tar steg videre, sier hun fornøyd.


Team Esbjerg åpnet sesongen med et overraskende tap 15-19 mot Ajax København.  Så hadde laget en lang seiersrekke før det ble ettmålstap 27-28 mot Ikast i første kamp etter mesterskapspausen.  Julie har scoret 16 ganger på 21 skuddforsøk fra sin playmakerposisjon.

– Det er veldig gøy å spille i Kvindeligaen. Nivået er høyt på samtlige lag i ligaen, det er jevnt og tempoet passer godt til hvordan jeg liker å spille håndball. Publikumsinteressen i Esbjerg er stor, og det er kult å spille foran en fullsatt Blue Water Dokken hver hjemmekamp med 2500 tilskuere på tribunen.

– Det er selvfølgelig en helt annen rolle her enn i Byåsen, noe jeg var innstilt på da jeg tok valget om å bytte til Team Esbjerg. Jeg har fått mye spilletid i ligakampene, og veldig glad for det. Det er klart man er realistisk på spilletid når man ser hvilke spillere man har rundt seg, selv om man alltid vil spille så mye som mulig, forteller 24-åringen.

Foto: Eurohandball


Si litt om egen innsats denne høsten.

– Fokuset har først og fremst vært å komme inn i laget, med mange nye inntrykk både på og utenfor banen. Likevel synes jeg det har vært en fin start, hvor jeg fått brukt mine styrker og hatt en god sportslig utvikling. Vi spiller med høyt tempo og det passer godt til min spillestil.

– Fjorårssesongen var en fantastisk sesong for laget med fjerdeplass i Champions League og andreplass i serien.  Vi håper selvfølgelig at denne sesongen blir minst like god. Målet er å vinne liga, pokalen og sluttspillet i Danmark og Final4 i juni. Vi ønsker å vinne alle kamper vi spiller.


Du har landslagsspillere på alle posisjoner i laget, hvordan er det å ha så mange gode medspillere?

– Jeg lærer noe hver trening, og det er selvfølgelig inspirerende og spille med så mange gode medspillere. Man må hele tiden heve eget nivå for å prestere, noe jeg synes er utfordrende, men også noe jeg trives godt med. En så god spillergruppe er med på å utvikle og gjøre meg til en bedre håndballspiller.


Under EM nå i november var Esbjerg representert med 8 spillere i tillegg til trener Jesper Jensen.

– Det har vært utrolig gøy å følge med, og ekstra gøy at vi fikk en finale mellom flere lagvenninner, som heldigvis gikk Norges vei, smiler Julie.

– Under EM har Ana (assistenttrener) vært hjemme og styrt treningene. Det har vært en god periode med større fokus på individuell trening og utholdenhet, samtidig som vi har fått trent noen økter med Horsens. På grunn av mange kamper, reising og behov for restitusjon, er disse periodene selvfølgelig ekstra viktig for å være godt rustet til resten av sesongen.


Fremover?

– Jeg håper å fortsette utviklingen ved å jobbe hardt på treninger og ta mulighetene jeg får i kampene. Det er lett å være motivert når man har en så god spillergruppe rundt seg, både på og utenfor banen. Gleder meg til kampene som kommer og se hvilke steg vi kan ta som lag i løpet av sesongen, sier Julie Bøe Jacobsen avslutningsvis.