Julie Bøe Jacobsen: – Kampen mot Romerike var en god opplevelse – Norsk Topphåndball
Foto: Lars R. Skaug - Fotolars

Julie Bøe Jacobsen: – Kampen mot Romerike var en god opplevelse

Hun ble korsbåndskadet høsten 2020 og det skulle gå 15 måneder før vi fikk se Julie Bøe Jacobsen i playmakerrollen for Byåsen igjen.  Hun var tilbake i 30-27 seieren over Follo HK Damer 9. januar og har økt spilletiden kamp for kamp.  På søndag viste Julie sitt sesongbeste hvor hun styrte Byåsen til seier 26-23 over Romerike. 

– Det er veldig gøy å være tilbake, sprudler Julie Bøe Jacobsen (23).  – Det er selvfølgelig sånn at det tar litt tid å komme ordentlig inn i kamprytme igjen, så det er blitt et fokus i hver kamp at jeg skal komme enda mer inn i det.  I kampen på søndag følte jeg at jeg var litt mer tilbake, så det var en god opplevelse.  Det har egentlig bare vært moro å være tilbake å kunne spille håndball igjen, smiler hun. 

Foto: Lars R. Skaug – Fotolars


Julie har trappet opp spilletiden kamp for kamp og startet med 2×5 minutter mot Follo.  Så har hun spilt 2×10 minutter før det ble 2×15 minutter på banen i sist kamp hvor hun byttet forsvar/angrep.

– Det begynner å komme seg med timing og skudd, men det er klart at ting tar litt tid.  Det var godt å kjenne at det klaffet litt mer i den siste kampen og at jeg var litt mer i rytme. 


Er du tålmodig eller forventer du for mye av deg selv?

– Jeg tror nok egentlig at jeg ikke er så tålmodig med meg sjøl, innrømmer Julie.  – Jeg prøver likevel å si det litt til meg selv at jeg må være det.  Jeg har selvfølgelig både vært skuffet, irritert og sint i en periode som nå og når jeg endelig spiller håndball igjen så har jeg lyst til å være tilbake i hundre med en gang.  Men så klart må man være litt realist og etter 15 måneder ute så tar ting litt tid.  Jeg prøver i hvert fall å være tålmodig, bedyrer hun. 

Foto: Lars R. Skaug – Fotolars


I oppgjøret mot Flint 16. januar hadde Byåsen en trygg 5-målsledelse, men den ble raskt spist opp da Julie og lagvenninne Kjerstin Boge Solås, som også er tilbake etter langvarig skade, gikk av banen etter å ha spilt sine tilmålte minutter.  Flint tok kommandoen i oppgjøret med Julie og Kjerstin på benken, men det var aldri aktuelt for lagledelsen å sette duoen på banen igjen selv om laget slet.

Føles det som en trygghet at lagledelsen også i kampens hete forholder seg til hva som er planlagt av spilletid for dere, selv om det kan være behov for å ha dere på banen?

– Ja selvfølgelig og det er sånn det skal være også.  De skal aldri bruke meg mer enn hva jeg får lov til å spille.  Det er fysio som bestemmer og der er dem flinke.  Det følger dem til punkt og prikke.  Jeg spiller aldri mer enn det jeg kan og får lov til, sier hun. 


Etter tapet mot Flint var Byåsen revansjesugne i neste kamp mot Fana.  Da klaffet det meste for Trondheimslaget, de dominerte stort og vant 35-21.

– Mot Fana så føler jeg at veldig mye klaffet og alle hadde en god kamp.  Vi gikk ut og hadde et aggressivt forsvar og kunne deretter gjøre det enkelt fremover.  Det var virkelig en god lagseier.

Foto: Lars R. Skaug – Fotolars


På søndag fikk Byåsen en ny opptur mot formlaget Romerike.

– Romerike hadde 5 strake seire, så visste vi at det kom til å bli en tøff kamp.  Romerike er et godt og samspilt lag, så vi gikk utpå der og var skjerpet og jeg synes at det vi hadde forberedt på forhånd gikk veldig bra. 

– Vi fikk kjørt tempo og stod bra bakover i fra 20 minutter og ut i kampen.  Fremover satt nesten alt av etablert som vi kjørte, det var tøffe 60 minutter og da var det deilig å dra det i land, oppsummerer hun fornøyd.


Julie spilte 2 x 15 minutter og byttet forsvar angrep.   I Skedsmohallen fikk publikum oppleve en Julie Bøe Jacobsen i spilleform med hissige pådrag og gode avslutninger.  Hun endte på fem scoringer mot Romerike.

Er du fornøyd med det du viste på søndag

– Ja, jeg hadde en god følelse etter kampen, men jeg tror mer at det går på at jeg føler meg trygg og tør.  Det er en viktig og god følelse for meg.  Og så er det ekstra godt at skuddene sitter og at man føler at man kan gå utpå der og bidra med noe.  For min del følte jeg at det var noen steg opp i forhold til det jeg har levert i de andre kampene.  Så det gjorde veldig godt å få en sånn kamp.

Foto: Lars R. Skaug – Fotolars


Julie spilte i Rælingen frem til 2018.  Da flyttet hun til Trondheim og nå spiller hun sin fjerde sesong for Byåsen.

Er det fortsatt spesielt for deg å møte Rælingen/Romerike?

– Ja, og det tror jeg alltid at det vil gjøre også.  Jeg har blitt litt mer vant til å møte de nå, men det er jo gamleklubben og det er alltid spesielt å møte dem med mange gode venninner på motsatt side.  Det vil alltid bety litt ekstra.


Fremover?

– Vi har svingt en del i sesongen så langt så jeg håper vi kan komme opp på et mer stabilt nivå hvor vi kan kjempe om i hvert fall å få den femteplassen.  Vi har lyst som lag til å ta flere steg og bare fortsette å klatre og ta kamp for kamp.  Jeg håper vi vinner så mange som mulig. 

– Jeg er litt usikker på når jeg kan spille 60 minutter igjen, det avhenger av hvordan det går underveis.  Jeg håper at det ikke er alt for lenge til, sier Julie Bøe Jacobsen avslutningsvis.