Lukas Karlsson: «Vi går for 2 poeng i en av de tøffeste bortekampene i sesongen» – Norsk Topphåndball

Lukas Karlsson: «Vi går for 2 poeng i en av de tøffeste bortekampene i sesongen»

Hele 869 tilskuere så Follo ta sin åttende seier mot Fyllingen i «Tungvekterkampen» hjemme i Stil Arena. Et fantastisk vellykket arrangement som kulminerte med Norges største lagbilde der alle var kledd i Follos farger.

Follo går nå inn i en periode med flere tøffe kamper mot gode motstandere. Follos 5 neste kamper: Charlottenlund (Borte) 25/11, Bodø (Hjemme) 28/11, Falk (Borte) 2/12, Sandefjord (Hjemme) 9/12 og siste kamp før jul er mot Ryger Stavanger (Borte) 16/12.

Tabell 1. divisjon menn

Follo bussen tar turen til Trondheim i neste serierunde

Nå venter en tøff bortekamp i Trondheim mot Charlottenlund. Charlottenlund vil trolig kjempe helt i toppen i årets serie og laget i fra Trondheim er kjent for å ha mange talenter i sine rekker. Charlottenlund vant fjorårets NM for junior (gutter 20) etter å ha beseiret Nærbø i finalen, flere av spillerne fra vinnerlaget spiller sannsynligvis mot Follo. Laget som spiller sine kamper i Charlottenlund Idrettspark har en samarbeidsavtale med Kolstad der talenter får spille kamper og trene med landslagsstjerner.

Charlottenlunds 3 siste kamper i 1. divisjon:
Sandefjord – Charlottenlund 32-27 (16-17) (Søndag 19. november) 
Charlottenlund – Falk 32-22 (13-12) (Søndag 12. november) 
Nøtterøy – Charlottenlund 33-35 (18-20) (Søndag 29. oktober)

I Charlottenlund er det mange dyktige håndballspillere. Målvakt Henrik Ibsen født i 2004 er en meget talentfull keeper som har spilt for både LM02 landslaget og LM04 landslaget. Ibsen har også ved flere anledninger vært med i Kolstad troppen i REMA 1000 ligaen. På backplassen finner vi Henrik Hestbek Nielsen som også har spilt kamper for Kolstad. Nielsen er en del av LM04 landslaget og han ligger helt i toppen av storscorer lista i 1 divisjon med 54 fulltreffer så langt i sesongen.

Kolstad har ingen kamp kommende helg så det kan være at vi ser flere med med eliteserie erfaring i kamptroppen mot Follo.

En vi kanskje får se er blant annet høyreback Aksel Hald. Han har spilt flere kamper for Charlottenlund i årets serie. Hald har fått spilletid i Kolstads kamper i både REMA 1000 ligaen og Champions League.

Mest effektive spiller for Charlottenlund er nevnte Henrik Hestbek Nielsen som også er toppscorer og leverer flest assist for Charlottenlund:

Follo med full pott etter 8 kamper

Follo har vunnet alle sine kamper i årets 1. divisjon og sesongen har også inneholdt gode prestasjoner mot elitelagene Runar og Halden. Skadesituasjonen er den samme før kampen mot Fyllingen.

Follos 3 siste kamper i 1. divisjon:
Follo HK – Fyllingen 32-28 (19-12) (søndag 19. november)
Randesund – Follo HK 20-36 (7-18) (søndag 29. oktober) 
Follo HK – Grenland Topphåndball 29-27 (13-13) (lørdag 21. oktober)

Mest effektive spiller for Follo er Tobias Skonnord Hansen som også har flest assist så langt med 35 målgivende pasninger. Kantspiller Marius Bergseng Gulbrandsen er toppscorer for Follo med 37 fulltreffere så langt i 1 divisjon.

Lukas: «Vi ser fram til kampen mot Charlottenlund og vi går som alltid for seier»

Follo Media tok en prat med Follos hovedtrener Lukas Karlsson før avreise til Trondheim

Lukas om stemning i Follo troppen etter «Tungvekterkampen»

«Journalistene (Magnus Gulliksen og Knut Stenseth) gjorde en utrolig god jobb. Det var mye folk i hallen og det er alltid gøy med mange tilskuere. En fin ramme rundt Fyllingen kampen og så klart godt med 2 poeng uten at det var en maksimal dag på banen»

Kampprogrammet framover
«Jeg merker på gutta at det kommer noen tøffere kamper framover. Gutta er ekstra fokuserte på trening. Vi går inn i en spennende periode, samtidig er det viktigere enn noensinne å holde fokus på hver enkelt kamp og tenke på en kamp om gangen. Vi må definitivt være påskrudd i alle kamper framover»

Om Charlottenlund

«De har overrasket positivt og de spiller en bra håndball synes jeg. Charlottenlund har mange talentfulle spillere, gode backer og en eksplosiv målvakt. Alle sammen spennende typer»

«De mistet noen gode spillere fra i fjor i tillegg til at de mistet treneren fra ifjor, så det er godt gjort at de har tatt så mange poeng»

Forventninger til kampen

«Det er som nevnt et ungt og talentfullt lag. Vi har sett en del video. Det er noen spillere på Charlottenlund som er nye for oss, det har vært viktig for oss å se de nye spillerne på våre videomøter. Samtidig har vi fokusert på å jobbe med vår taktiske plan. Vi må finne den riktige spenningen i kampen. Dette blir en av de tøffeste bortekampene i sesongen»

«Vi satser på en god prestasjon og vi går for seier mot Charlottenlund»