CHAMPIONS LEAGUE: Bergsholm Kristensen sjokkerte Fredericia – Norsk Topphåndball

CHAMPIONS LEAGUE: Bergsholm Kristensen sjokkerte Fredericia

Tidligere Sandefjord, ØIF Arendal og Drammen-målvakt André Bergsholm Kristensen (24) fikk sitt store gjennombrudd på den aller største, internasjonale håndballscenen i kveld.



Målvakten stengte målet fullstendig for sitt portugisiske Sporting i Champions League – mot to nordmenn og Fredericia. Det danske overraskelseslaget tok den viktige 2.plassen og sølv i Danmark sist sesong og endte GOG sin rekke med sesonger i Champions League. Danskene – med Lasse Balstad og Fredrik Mossestad i rekkene – fikk wildcard inn i gruppespillet, men har så langt fått det tøft i Champions League. I den første gruppespillskampen tapte de 37-28 borte mot rumenske Dinamo Bucuresti. I kveld ble det full hårføner av de portugisiske mesterne – og aller best var den norske målvakten.

Bergsholm Kristensen og Sporting ledet ikke mindre enn 17-8 til pause. Da hadde den norske målvakten regelrett stengt målet som det heter på håndballspråket. 24-åringen ble noe mer menneskelig etter hvilen, men endte på ikke mindre enn 14 redninger på 28 skudd og 50 i redningsprosent. Sporting ga seg ikke før det sto 19-37 (!) på tavla i Odense. Lasse Balstad ble for øvrig danskenes toppscorer med fire mål.


PS: Kent Robin Tønnesen og Paris SG fikk som Fredericia bank i kveldens første gruppespillskamper. Ungarske Veszprem sendte pariserne hjem med ikke mindre enn 41-28 fra Ungarn. Kolstad spiller i skrivende øyeblikk borte mot Christian O’Sullivan og hans SC Magdeburg. Kampene streames på Everyplay.live