Nytt kvartfinaleoppgjør mellom Fana og Sola – Norsk Topphåndball

Nytt kvartfinaleoppgjør mellom Fana og Sola

Onsdag 07.desember kl 18:15 går siste kampen i Fana jentene sin hektiske Håndballuke. Det starter med en sliteseier mot Byåsen – en kamp der jentene ledet de første tre og de siste fem minuttene av kampen. Men hva gjør vel det, seier og to poeng var det som talte. Dette var i REMA 1000-ligaen.

Neste kamp ut var E-cup kamp mot tyske Buxtehuder. Også den kampen starten mindre bra for jentene. Men for en snuoperasjon de utført i 2.omgang. og med seier 28-21 ser det lyst ut med tanke på å nå gruppespillet i European League. De må bare vinne, eller i alle fall ikke tape med alt for mange mål i Tyskland på lørdag.

Fra kampen mot Buxtehuder. Foto: Bjørn Erik Nesse

Men før de kommer dit så er det onsdag 07.desember og NM kvartfinale mot Sola som har hovedfokus. I serien (altså etter opprykket til REMA 1000-ligaen og inkl korona-avlyste kamper) har vi møtt Sola på hjemmebane to ganger og der står det så langt uavgjort mellom lagene.

Ser vi på kvartfinalen fra forrige NM så husker vi en jevn kamp der våre jenter ledet 14-13 til pause og ingen ting var avgjort. Men ti minutter uti andre omgang begynte det «å skje ting» for luken vår ble bare større og større før det endte i 32-26 seiser og NM semifinale for andre år på rad.

Onsdag er det ny kvartfinale, med ikke bare en semifinale i potten, men også en plass i Final8 i februar 2023.

I likhet med oss så kommer Sola fra en 3.kvalifiseringsrunde kamp i E-cupen. De var en snartur på Gran Canaria og kom hjem med seier derifra, og som de selv sa «nå er det hjem for å vaske klær før det er cup-kamp mot Fana på onsdag». I REMA 1000-ligaen finner du Sola på plassen bar våre jenter, de begge lagene har åtte poeng, men Fana har en kamp mindre spilt.

Det er to lag som kjenner hverandre godt som stiller til kamp kl 18:15 onsdag ettermiddag. Og den som har dagen og får sitt eget spill til å sitte kommer til å ta seieren.

Billettene finner du her og du, denne gangen går kampen på TV2 SPort 2- direkte fra Fana Arena.