Wenche er VIP-ansvarlig hos Storhamar: – Vanskelig å si hva jeg hadde gjort uten håndballen – Norsk Topphåndball
Foto: Privat

Wenche er VIP-ansvarlig hos Storhamar: – Vanskelig å si hva jeg hadde gjort uten håndballen

Wenche Skogvold er VIP-ansvarlig og det hun selv kaller «potet» for REMA 1000-liga laget Storhamar. – Jeg er avhengig av at folk har bruk for meg, sier hun.

Selv har jeg aldri vært på et VIP-rom når jeg har sett på REMA 1000-ligakamper, men jeg har gått forbi mange ganger. Jeg har ikke klart å la være å titte inn og lurt på hva som foregår der inne. 

Dette er den tredje, i en rekke artikler om ryggraden i Norsk håndball.

Er det en som virkelig vet hva som foregår bak de lukede dørene på VIP-rommet er det Wenche Skogvold. Hun er VIP-ansvarlig for REMA 1000-ligalaget Storhamar. Hun bestiller mat, ordner bord, koker kaffe, rydder og serverer. Men dette er ikke alt. Hun er også det hun selv kaller for en «potet». Hun henter på flyplassen, fikser leiligheter, skaffer loddgevinster, er barnepasser, og mye, mye mer. 

Veien inn i håndballen og frivilligheten

Wenche gikk av med førtidspensjon da hun var 62. – Jeg rydda i bua og vasket kjøkkenet, og så reiste jeg til Kariben og seilte i 5 uker. Da jeg kom hjem fra seilturen tenkte jeg: Hva skal jeg gjøre nå?, forteller Wenche. 

Hun syntes det var alt for tidlig å gå av med pensjon, og visste ikke hva hun skulle bruke tiden sin på. Helt til hun så at Storhamar trengte flere frivillige. Da ringte hun rett ned til hallen. 

– Da ble jeg med i styret og var der i 2 år. Og etter det har jeg vært med på det meste, smiler hun. 

En type som liker å hjelpe

Nå får Wenche endelig noe å gjøre igjen og hun slipper å kjede seg. – Jeg er en type som liker å hjelpe andre, sier hun. Videre forteller hun at det å jobbe frivillig gir henne utrolig mye.

– Jeg trenger at noen har bruk for meg. Og jeg merker at de er takknemlig for jobben jeg gjør. Det gir meg masse, sier hun. 

En del av laget

Hva hadde du gjort uten håndballen?

For første gang under samtalen vår blir det stille fra den sprudlende, snakkesalige damen. 

– Ja, si det. Jeg syntes det er veldig vanskelig å si hva jeg hadde gjort uten håndballen, sier hun. 

– Jeg hadde vel trent og gått tur, vasket og ordnet. Men håndballen gir meg virkelig noe ekstra. Og ikke minst noen opplevelser jeg ikke ville vært foruten, legger hun til. 

Hun forteller videre at hun føler seg som en del av gruppen.

– Jeg føler meg som en del av laget, det gjør jeg. Og det gir meg ekstra mye når jeg merker at de setter pris på jobben jeg gjør. 

Flyttet alt til ny hall 

Wenche forteller at hennes beste minne hos Storhamar Håndball Elite må bli da det var sluttspillfinale 28. mai i år. 

– Vi flytta hele arrangementet til CC-amfi! Vi la gulv, bar reklameskilter, satt opp nytt VIP-rom og mye, mye mer, sier Wenche.

– Det var så mange flinke frivillige som var med å hjelpe til også, legger hun til.

Denne Kvelden var det over 6400 tilskuere i hallen, noe Wenche syntes var veldig moro.

– I Hamar er det over 30 000 innbyggere og vi har tre eliteserielag! Derfor har jeg veldig lyst til å takke alle som velger å støtte Storhamar Håndball Elite, forteller hun. 

– Men akkurat nå syntes jeg det er veldig stort at vi for første gang i historien skal spille champions League, legger hun til. 

Skal legge til rette for seier

Hvordan skal du hjelpe Storhamar å vinne kamper?

-Min jobb blir å legge til rette. Jeg må passe på at arrangementene går som de skal, og gjøre alt som kreves, sier hun

– Men det som er litt fint er at man bare gjør det man blir bedt om. Man trenger ikke finne på ting å gjøre selv hele tiden, men gjøre det noen sier at du skal, legger hun til. 

– Men min siste oppfordring må være å sette pris på alle samarbeidspartnere, men ikke minst alle de som jobber frivillig, de gjør en veldig viktig jobb, avslutter hun.